Decoratiuni de Craciun handmade: cum sa-ti faci un glob de zapada

De mica am fost fascinata de globurile cu zapada, acelea pe care le intorci si fulgii aluneca usor in jos. Usor nostalgica, m-am gandit ca anul acesta e momentul sa ne cream propriul glob de zapada, un proiect simplu de realizat alaturi de copii. Haideti sa invatam impreuna cum sa facem decoratiuni de Craciun handmade.

Deschide Galeria

Ingredientele necesare:

  • Un borcan cu capac
  • Apa distilata
  • Glicerina – disponibila in farmacii
  • O figurina din plastic – un brad sau animalut
  • Bucati de beteala sau sclipici
  • Lipici sau clei

Inainte de toate, spalati bine borcanul si lasati-l sa se usuce.  Cu putin smirghel, frecati interiorul capacului pentru a putea lipi figurina. Puteti folosi un bradulet, un mos craciun sau un animalut.

Lipiti-l si lasati sa se usuce. Umpleti apoi borcanul cu apa distilata. Apoi adaugati o picatura de glicerina; va fi suficienta pentru un borcan de 400 de grame. Este important sa nu folositi prea multa pentru a nu ingrosa apa.

In ultima etapa, turnati beteala sau sclipiciul. Cantitatea este relativa, in functie de efectul pe care il doriti. Adaugati apoi si figurina, fixati capacul, amestecati bine si gata. Globul de zapada este pregatit sa va decoreze ambianta pentru aceste sarbatori.

Pentru un plus de efect, puteti vopsi capacul borcanului. Il puteti face cadou sau pur si simplu bucurati-va impreuna cu copiii de acest proiect diy. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole