Decoreaza-ti balconul cu tufe de bambus

Tufele de bambus ofera o priveliste incantatoare oriunde sunt amplasate, iar daca vrei sa aduci caminulu tau un pic din cultura Asiei decoreaza-ti balconul cu tufe de bambus.

Deschide Galeria

Aceste tufe pot fi puse atat pe balconul apartamentului cat si langa fereastra din sufragerie, sau in oricare loc unde este suficient spatiu si unde ar avea suficienta lumina.

Soiul cu un aspect estetic cel mai placut este Phyllostachys Aurea, este o planta exotica originara din sud-estul Chinei si este cunoscuta sub denumirea de bambus auriu, pentru ca frunzele capata un aspect galbiu atunci cand stau in lumina naturala. Pot fi plantati in gradina dar si in jardiniere pentru terasa sau balcon.

Citeste si Gradini verticale – idei de amenajare

Daca vreti sa va cumparati un bambus nu trebuie sa va ganditi la un exemplar prea mare, deoarece planta se dezvolta foarte repede. In regiunile calde aceasta specie este considerata o buruiana din cauza ritmului rapid de extindere. In schimb daca vreti sa incetiniti procesul de crestere al bambusului plasati ghiveciul la umbra.

In sezonul rece nu trebuie sa va faceti griji pentru tufele de bambus, acestea sunt extrem de rezistente la temperaturi scazute (aproximativ -23 grade celsius).

Pe langa aspectul decorativ al bambusului auriu frunzele acestuia, leganate de vant, au un fosnet agreabil, si pot folosi de asemenea ca gard viu sau izolare fonica. In final, va sfatuim sa aveti mare grija atunci cand alegeti locul de plantare.

Bambusul auriu se extinde foarte repede iar scapat de sub control poate cauza o extindere nedorita. Aceste plante se pot cumpara de la magazine specializare iar pretul poate incepe de la 50 de lei pe un ghiveci.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole