Decorul unui dormitor ca o amenajare de apartament

Tendintele ultimilor ani in amenajarea dormitorului ne conduc catre noi concepte ale relaxarii, unde primeaza confortul si detaliile decorative elegante si rafinate.

Deschide Galeria

Dormitorul astfel propus este unul spatios care permite amenajarea a mai multor zone intr-o singura camera: zona de odihna, coltul de lectura, toaleta si coltul pentru imbaiat. De remarcat ca am folosit termeni separati pentru a descrie zona baii si asta pentru ca, la randul ei, conceptul clasic de baie este reinterpretat si reintegrat pentru a spori placerea si relaxarea din zona de noapte a unui apartament.

In ultimii ani, designerii au abordat cu indrazneala si succes, am continua noi, aceasta tendinta de a insera elementele specifice baii in acelasi spatiu cu cel al dormitorului, bineinteles acolo unde structura apartamentelor a permis acest lucru. Acest concept poate fi mai usor creat in interiorul caselor in cazul unde se realizeaza un proiect care prevede astfel de specificatii.

In cazul nostru, avand o suprafata impresionanta pentru un dormitor, cei 25 de metri patrati au permis realizarea unei compozitii decorative unice. Coerenta la nivel vizual a amenajarii este creata prin finisajele din lemn si tapiterii deosebite.

Diviziunea traditionala cu pereti si partitii este omisa in acest caz. Astfel, in fata patului a fost amenajata un colt de lectura cu o sofa si un taburet tapitat ce poate fi folosit atat ca masuta cat si ca suport pentru picioare, ulterior continuand cu un spatiu dedicat dusului, separatia constand intr-un perete de sticla. In stanga patului, in spatele unor usi culisante albe se deschide spatiul baii propriu-zise, o incapere intima cu toaleta, bideu si chiuveta precum si polite din lemn pentru depozitare. 

Pentru a intelege mai bine complexitatea acestui proiect, va invitam sa explorati fotografiile din galeria foto de mai sus.

Sursa foto: micasarevista.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole