Depozitarea in bucatarie – 10 idei si sugestii de optimizare a spatiului

Depozitarea in bucatarie este de multe ori o provocare pentru cei mai multi dintre noi. Bucatariile mici omniprezente in Romania, dar si varietatea de ustensile si aparate care se gasesc in bucatariile moderne ne determina sa gasim solutii din cele mai variate pentru a organiza timpul petrecut gatind.

Deschide Galeria

Iata cateva sugestii care sa ne ajute sa ne organizam mai bine in bucatarie:

– foloseste spatiul dintre blat si corpurile suspendate de deasupra lui. O polita de 15 – 20 cm latime pe toata lungimea blatului iti poate tine la indemana toate ustensilele/ solutiile pe care le folosesti foarte des;

– inauntru corpurilor de colt instaleaza rafturi rotative. Te ajuta sa utilizezi spatiul neprietenos si iti dau acces imediat la toate lucrurile depozitate acolo.;

– cu toate ca e la indemana, locul buretilor, al lavetelor sau solutiilor de curatat nu este neaparat pe chiuveta. Foloseste un raft care se agata in interiorul unei usi de sub chiuveta pentru a castiga spatiu si a oferi bucatariei un aspect mult mai ordonat;

– foloseste cosuri si cutii speciale de depozitare pentru a pune in acelasi loc ustensile similare;

– utilizeaza spatiul de sub tavan. Multe bucatarii nu folosesc acest spatiu care poate fi extrem de util pentru depozitarea lucrurile pe care le folosim mai rar;

– depoziteaza si in interiorul dulapurilor, pe usi. Depoziteaza astfel borcane mici, de mirodenii, solnite, plicuri si cutii inguste;

depoziteaza sub chiuveta. De multe ori folosit pentru cosul de gunoi, acest spatiu poate fi exploatat mult mai bine prin 4 sertare care sa se muleze pe forma chiuvetei de sub masca;

– utilizeaza sertarele speciale pentru farfurii cu suport special. Te vor ajuta mult sa te organizezi si vor oferi stabilitate turnurilor clasice de farfurii;

depoziteaza pe verticala. Avantajul major il constituie usurinta accesarii obiectelor, pentru ca toate sunt la vedere;

– si pentru cei mai norocosi dintre noi care au o insula in bucatarie, aceasta trebuie sa fie spatiul principal de depozitare. Toate fetele insulei trebuie exploatate prin sertare, rafturi, agatatoare;

Si nu uitati, o bucatarie usor accesabila, creste placerea de a sta in ea, de a gati si de a incerca lucruri noi!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole