Depozitarea in camera copilului. O provocare pentru fiecare parinte

Spatiul din camerele copiilor trebuie sa se imparta in mod rational intre biroul pentru teme, zona destinata jocului si jucariilor si spatiul pentru odihna si repaus. Pentru a putea realiza acest lucru este necesar sa fie organizate in mod eficient: cartile, jucariile, ustensile de scris, de pictat si hainele.

Deschide Galeria

Cartile sunt cele care ocupa foarte mult spatiu, dar care trebuie sa fie dispuse in mod vizibil si accesibil. Pentru carti se poate construi un raft din lemn in diverse forme, de exemplu un copac. Raftul astfel creat ofera o imagine placuta, iar in acelasi timp isi atinge si scopul de a fi organizator. O alta idee este de a dispune cartile pe vericala, pe un raft asemenea unor CD-uri. Tot pentru carti se poate folosi si partea de jos a camerei, o comoda incapatoare sau un organizator special asezat direct pe podea.

Jucariile sunt cele care diferentiaza camera copiilor de orice alta camera din casa, depozitarea si organizarea lor fiind o provocare. O idee creativa care schimba in acelasi timp si aerul camerei este sa se agate de tavan cosulete in care sa fie asezate tot felul de jucarii de plus. Imaginea creata va fi cea a unor baloane dirijabile, iar din punct de vedere practic greutatea nu va fi mare si nu exista nici riscul de a se desprinde. O recomandare practica este de a o folosi un sustinator pentru cutii care sa fie etichetate. In cutii putem sorta fiecare categorie de jucarii: masini, mingii, papusi sau plusuri. Tot pentru jucarii putem folosi sertarele mascate cu ajutorul unui blat dispus pe podea, se poate ascunde o gama variata de jucarii si de jocuri pentru copii. Pentru baieti, dar si pentru fetite se poate folosi usa interioara sau exterioara a unui dulap in care se aseaza un organizator din panza sau plastic pentru papusi, masini sau roboti. Pentru o imagine de efect se pot monta pe perete cosulete din fier forjat in care sa fie depozitate jucarii de plus, dar si papusi sau mingi. Pentru ca de-a lungul timpului toti copiii strang foarte multe jucarii se poate sacrifica un perete intreg pentru a aduce o biblioteca in care sa fie depozitate in cutii de plastic toata colectia de jucarii.

Tot din zona jocului fac parte si obiectele pentru desenat, dar care au nevoie de un loc special pentru a fi usor de folosit si de organizat. Pentru obiectele de scris si pictat se poate pastra un spatiu special in bibilioteca unde sa fie depozitate in borcane transparente cariocile, creioanele si acuarelele. Acestea pot fi pastate bineinteles si pe birou intr-un suport de fier inserat cu borcane de plastic pentru a putea fi mai usor introduse fiecare in categoria din carare face parte. Tot pentru vizibiliate si pentru a facillita aceesul se poate folosi un suport special din panza dispus de sus pana jos pe una din ferestre.

O provocare este si organizarea hainelor daca dormitorul copilului nu are anexat si un dressing. Pentru a ordona si a ascunde in acelasi timp hainele se poate apela la doua dulapuri despartite pentru a pastra o camera cat mai aerisita. Daca nu se doreste ca hainele sa fie ascunse in dulapuri se pot pastra portiuni din dulap care sa fie la vedere si care sa intregeasca imaginea camerei. Tot pentru hainele de copii sunt intrebuintate des comodele; hainele copiilor fiind de dimensiuni reduse sunt organizate usor in genul acesta de mobilier.

Pentru a pune in practica ideile furnizate si pentru a avea o imagine de unitara trebuie sa se tina cont in permanenta de tema camerei, de culorile centrale ale camerei si de personalitatea si pasiunile copilului. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole