Design actual in spatiul unui apartament de 2 camere

Inspiratia stilului nordic va continua sa existe mult timp de-acum incolo. O vedem zilnic in amenajarile propuse de diferiti designeri de interior si decoratori care integreaza sub diferite forme acest tip de interior de inspiratie scandinava. Finisaje curate, clare, texturi din lemn, spatii luminoase, iata pe scurt cateva din trasaturile cel mai des intalnite, interpretate si integrate in felurite moduri la nivelul amenajarilor de locuinte.

Deschide Galeria

Pentru astazi, iti propunem o noua amenajare care integreaza minunat stilul scandinav intr-un apartament de 2 camere cu o suprafata de 68 metri patrati. Cu siguranta vei gasi surse de inspiratie in acest interior, asa ca hai sa vezi in cele ce urmeaza cum au gandit spatiul designerii de la Eg Projekt.

Zona de zi este una generoasa, reunind atat livingul cat si bucataria. Avem astfel un spatiu pentru toata familia, dar si pentru prietenii care vin in vizita. Latura aceasta sociala este foarte importanta pentru beneficiari, de aici si abordarea amenajarii intr-o nota cat mai functionala, axata pe activitati ce pot fi intreprinse impreuna, incluzand gatitul.

Spatiul livingului se concentreaza in jurul ferestrei. Simetria creata prin cele 2 dulapuri asezate de o parte si cealalta a ferestrei si legate printr-o bancheta constituie zona de atractie sau punctul de interes al camerei. Cele 2 corpuri sunt amenajate ca biblioteca si reprezinta principala zona de depozitare a livingului. Canapeaua tip coltar, masuta de cafea si mica comoda pentru televizor completeaza armonios decorul.

Functiunile se intrepatrund, astfel ca dinspre living se face o trecere discreta spre locul de luat masa. Imbinarea intre parchet si gresie asigura o tranzitie vizuala placuta. Bucataria este un spatiu deschis, cu mobilier compact, cu finisaj simplu asemanator celui din living. Electrocasnicele sunt incastrate pentru a spori caracterul unitar al amenajarii. Placile decorative dintre corpurile de mobilier, dar si portiunea de perete amenajata cu vopsea de tabla scolara pe care se pot scrie mesaje cu creta reduc din caracterul tehnic al bucatariei si ii confera un plus de personalitate. Ne place mult corpul asezat in continuarea blatului bucatariei, gandit ca spatiu pentru sticle de vin si suport de carti de gatit.

Finisajele in nuante deschise, texturile de lemn imprima luminozitate incaperii si ii confera o placuta senzatie de confort, iar accentele de culoare ale accesoriilor imprima dinamica decorului.

Dormitorul preia din cromatica livingului; aici designerii au mizat pe aceeasi idee a simetriei, amenajand dulapuri de o parte si de cealalta a patului. Camera pastreaza un puternic caracter functional din nevoia de a asigura spatii de depozitare pentru haine. Oglinda pozitionata pe peretele opus ferestrei reflecta lumina si imprima profunzime spatiului.

In baie, oglinda de dimensiuni mari face ca spatiul sa para mai mare. Placile decorative marcheaza zone ale baii precum dusul cu scurgere directa in pardoseala sau cea a toaletei. De remarcat si aici spatiile de depozitare sub forma dulapurilor incastrate sau a sertarelor de sub lavoar.

Amenajarea per ansamblu este coerenta si placuta, iar schimbarile aduse la nivelul decorului ne arata ca orice spatiu poate fi transformat cu detaliile potrivite. Speram sa te inspire si pe tine!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole