Design actual intr-un apartament de 2 camere

Daca esti in cautare de idei si modele de amenajari pentru un apartament de 2 camere, iti propunem sa arunci o privire si pe acest proiect. Abordarea este simpla, moderna, cu o bucatarie open space si living minimalist.

Deschide Galeria

Beneficiarul si-a dorit un spatiu inspirat de amenajarile tip loft, dar cu o latura industriala mult mai estompata. Tonurile mai inchise de maro sau brun-roscat se contureaza pe o baza neutra cu alb si bej. Tratarea spatiului este minimalista, cu accent pe functionalitate.

Livingul si bucataria formeaza un tot unitar. Daca in spatiul destinat livingului predomina nuante mai inchise, in zona de bucatarie, totul este alb cu mici insertii de lemn. Pentru a aduce un plus de textura a fost amenajat un perete-accent din placari ce imita caramida. Mobilarea este sumara, canapeaua, masuta de cafea si corpul pentru televizor fiind piesele principale care compun decorul acestei functiuni. Intr-o nisa, au fost integrate cateva rafturi pentru ce redau ideea de biblioteca. Alte doua polite pe peretele cu caramida ofera spatiu pentru a expune cateva decoratiuni.

Spatiul destinat bucatariei este mic si compact, cu o dispunere in forma literei U, fiecare latura fiind aferenta unei zone de lucru: zona de gatit, zona de spalat si cea de depozitat incluzand si frigiderul. Albul amplifica acest sector al apartamentului, iar asezarea la fereastra aduce un plus de lumina naturala benefic. Pentru a ascunde zona blatului de lucru, a fost ridicata o partitie care delimiteaza vizual bucataria de locul de luat masa.

Toate aceste trei functiuni, living, bucatarie si mini-dining compun armonios spatiul zonei de zi.

Pentru dormitor, s-a mizat pe aceeasi linie minimala, cu piese de mobilier de serie, toate facand parte din aceeasi colectie: dulap, pat si noptiere. Acest model este exemplul perfect de cum poti amenaja in cel mai simplu mod cu putinta un dormitor. Pentru a sparge din monotonia decorului, o parte dintr-un perete a fost amenajat cu tapet si ulterior adaugata o depozitare suplimentara sub forma unei comode si a unor rafturi pentru carti si decoratiuni.

Design: Balogh Agnes

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole