fbpx

Design actual intr-un apartament de 3 camere

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Dupa multi ani in care spatiile caselor noastre au fost dominate de mobilier masiv, nevoia de amenajari mai aerisite vine oarecum firesc. Chiar si in spatiile mici remarcam o abordare mai degajata, axata pe functionalitate si pe lucrurile cu adevarat necesare. Traim vremuri noi carora ne adaptam mai mult sau mai putin voit. Cu siguranta, multe din schimbari sunt benefice. Asa ne place sa credem.

Deschide Galeria

Pentru astazi iti propunem o amenajare care vine sa sustina cele afirmate mai sus. Vorbim despre un apartament cu 3 camere cu un decor simplu, curat si armonios cu accent pe spatiile comune. Este un exemplu de amenajare cu bucatarie in plan deschis, cu o zona de zi ce cuprinde intr-o singura camera livingul, locul de luat masa si bucataria.

Ne place abordarea minimala cu care designerii au abordat spatiile. Accentul este pus pe ambient si nu pe mobilier. Camera de zi este luminoasa si aerisita, fiecare zona in parte fiind delimitata discret, iar trecerile se fac firesc. Importantele sunt momentele petrecute impreuna, de aceea beneficiarii nu si-au concentrat energia pe o amenajare prea complexa. Piesele de mobilier se rezuma la a indeplini functia – canapeaua in zona de conversatii, masa cu scaunele in spatiul destinat luarii meselor si in bucatarie, mobilier compact dotat cu cele necesar pentru a gati.

Accesoriile care completeaza amenajarea personalizeaza functiunile descrise mai sus. Vezi cum covorul uneste vizual piesele – canapeaua, masuta de cafea si consola de sub televizor, conturand un cadru placut si confortabil. Corpurile de iluminat suspendate din zona de luat masa pun in evidenta acest sector al camerei, iar tapetul de pe perete reuneste vizual aceste zone. Corpul de biblioteca din spatele mesei cu rafturi de diferite inaltimi joaca un rol de delimitator intre camera si hol. Practic, prin pozitionarea lui la intrarea in camera, spatiul nu este agresat de mobilier masiv, inalt.

Pentru bucatarie s-a mizat pe abordare compacta, cu mobilier dispus in forma literei L, cu dulapuri pentru depozitare concentrate in partea inferioara. Electrocasnicele sunt incorporate pentru a pastra unitatea vizuala a camerei.

Predomina albul, cu accente de gri si esente de lemn natur menite sa imprime caldura amenajarii. Micile pete de culoare vin de la accesorii si decoratiuni care inveselesc spatiul.

O parte din depozitare o regasim in hol (vezi si pantofarele din imagine). Ne place ideea acelei oglinzi mari amenajata la intrare – creeaza impresia de profunzime si largire a spatiului. Un truc excelent de preluat daca si tu reamenajezi holul si ai o configuratie asemanatoare in apartament.

Si in baie s-a mizat pe latura functionala, prin crearea acelor spatii de depozitare. Predomina si aici albul, iar lavoarul cu blat din lemn vine cu solutii de mobilier cu manere frezate si finisaj lucios care reflecta lumina. Gresia in stil patchwork si rafturile gri sparg din monotonia albului.

Nu avem la dispozitie si fotografiile cu dormitorul matrimonial, insa suntem convinsi ca si acolo amenajarea preia din ideile dezvoltate in restul apartamentului. Speram sa te inspire si pe tine acest articol si ideile de aici sa iti fie utile pentru momentul cand te vei hotari sa reamenajezi!

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...