Unele amenajari iti plac pur si simplu. Sunt vesele, foarte bine realizate si gandite astfel incat elementele sa se impleteasca intr-un fir narativ discret pe care il poti urmari usor de la o camera la alta.
Apartamentul cu 3 camere despre care iti voi vorbi in continuare debordeaza de energie si stil. Locuinta apartine unei familii cu un copil mic, iar amenajarea a venit in momentul in care parintii si-au dorit sa pregateasca casa pentru venirea bebelusului.
Casa inspira veselie prin culori si luminozitate. Inca de la intrare te intampina un perete-accent cu albastru si decoratiuni ce personalizeaza spatiul intr-un mod placut. Practic, te binedispui inca de la primii pasi facuti la interior.
Livingul si bucataria formeaza un tot unitar, fiecare functiune fiind insa bine delimitata vizual. Piesele de mobilier sunt alese intr-un mod eficient, atat cate este nevoie pentru nevoile familiei. Ceea ce atrage atentia sunt texturile felurite dezvoltate in diferite moduri pe parcursul amenajarii. De la tapet, la textura de caramida aparenta, pana la cea de lemn natur, spatiul surprinde constant prin acest joc neted versus rugos, cald versus rece, totul pe un fundal de alb si cromatica neutra.
In zona de living, corpurile de biblioteca incastrate in perete asigura o unitate vizuala, liniara. Rafturile deschise, albe si peretele zugravit cu galben iti atrag privirea de la spatiul care nu prea iti ofera foarte multa libertate de miscare. Panoul placat cu parchet pe care este asezat televizorul imparte in mod simetric cele 2 corpuri de mobilier. Canapeaua si o masuta de cafea cu un blat asemanator panoului creioneaza compozitia acestei functiuni.
Camera se bucura de lumina naturala ce amplifica spatiul. Astfel, atat zona livingului cat si cea a bucatariei are o buna luminozitate, potentata de contextul predominant al albului. Amenajarea este una de inspiratie scandinava, dar mai colorata si mai vioaie decat interioarele clasice nordice.
Pentru bucatarie s-a ales o amenajare cu aranjament tip L, ideal pentru o bucatarie de familie sau pentru a intretine oaspetii, deoarece aceasta configuratie a permis si acomodarea spatiului de luat masa, amenajat la fereastra. Contrastul dintre lemn si alb confera caldura bucatariei, iar frontul cu placile de faianta se armonizeaza cu restul decorului.
In dormitorul matrimonial, designerul a ales un decor in nuante neutre, calme, de crem, pana la maroul draperiilor. Elementele de accent nu lipsesc nici de aici. Asa cum in living avem un perete cu tapet si semineu fals, aici gasim un interesant detaliu cu obloane, un fel de ferestre false amenajat deasupra patului. Dorind sa creeze cat mai mult spatiu pentru depozitare, dulapul de haine se prelungeste printr-un corp suspendat deasupra usii de la intrarea in camera. Tot aici, a fost amenajat si un mic spatiu de lucru precum si un loc de infrumusetare cu o masuta-consola si o oglinda cu lumini tipice camerelor de machiaj. Decorul inspira un aer usor romantic prin designul si detaliile mobilierului.
Camera copilului este un spatiu cu tonuri blande si decor adaptat varstei celui mic. Draperii colorate, covoras si pernute tematice, autocolante decorative si mici detalii care incanta privirea.
In galeria de mai sus, vei gasi detaliate imaginile cu amenajarea acestui apartament.
Designer: Mila Kolpakova