fbpx

Design contemporan intr-un apartament de 43 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Apartamentele mici sunt o adevarata provocare pentru designeri. De multe ori, solutiile la care apeleaza ne uimesc prin creativitate si ne dovedesc ca atunci cand apelezi la profesionisti orice spatiu mic isi primeste amenajarea potrivita.

Deschide Galeria

Spatiul despre care iti vorbim azi a fost amenajat de biroul de arhitectura si design, Kodo, din Polonia. Apartamentul are o suprafata de 43 metri patrati, cu living, dormitor, bucatarie si baie. Designerii si-au propus sa abordeze spatiul intr-un stil actual, minimal, cu multa sticla si oglinzi, deci suprafete lucioase, prin care sa amplifice spatiul si sa-l faca sa para mai luminos. Au folosit mult alb pe care l-au echilibrat cu esente de lemn de stejar, de la pardoseala pana la placari pe perete. A rezultat astfel un design contemporan si un decor elegant prin pretiozitatea materialelor si a finisajelor.

Pentru zona de living, fiind un spatiu lung si ingust, mobilarea s-a concentrat pe zona peretilor, fara insa a agresa vizual incaperea. Alegand piese suspendate, asezate in partea inferioara a camerei, dar pe aproape toata lungimea peretelui s-a reusit o optimizare a spatiilor de depozitare. Apoi, o canapea tip coltar cu tapiterie gri si doua masute suprapuse din sticla completeaza amenajarea intr-un mod echilibrat. Jocul oglinzilor si al suprafetelor vitrate fac parte din trucurile folosite de designeri pentru largi vizual spatiul. Astfel, intre living si dormitor a fost montata o fereastra si imediat langa o oglinda. Efectul este surprinzator si prin instalarea in dreptul acestei ferestre a doua corpuri de iluminat suspendate.

Trecerea spre bucatarie se face discret prin amenajarea unui mic spatiu de dining. Placarea peretelui din dreptul mesei face ca zona sa iasa in evidenta.

Bucataria nu este vizibila din living, dar comunica cu acesta intrucat nu exista delimitare intre cele functiuni. Suprafata dedicata gatitului este mica, bucataria avand aproximativ 5 metri patrati. Pentru a optimiza suprafata, s-a optat pentru o dispunere paralela cu corpuri pe ambele laturi. Totul este incorporat si unitar gandit. Designul mobilierului este simplu, cu front din MDF alb lucios si manere frezate. Iluminatul arhitectural joaca un rol important aici prin benzile LED montate sub dulapuri, dar si in spatele lor, in partea superioara, oferind o lumina difuza care creeaza iluzia de spatialitate.

Si in dormitor a fost continuata ideea placarii peretilor si a insertiilor de oglinzi, observabila la nivelul peretelui-accent din spatele patului. Intr-o nisa au fost incastrate dulapurile pentru haine. Tot aici a fost amenajat si un mic spatiu de lucru chiar in apropierea ferestrei. Draperiile verzi, aceleasi ca si in living atrag atentia prin culoare si textura. Si in baie predomina bejuri si griuri, cu placi decorative ce dinamizeaza spatiul, imbinandu-se excelent cu textura de beton aparent si lemn natur.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...