Design contemporan si accente de culoare intr-un apartament de 85 mp

Inspiratia zilei vine dintr-un apartament din Sofia. Elegant si functional, aceasta amenajare ne ofera surse de inspiratie pentru fiecare incapere in parte. Dar hai sa vedem proiectul in detaliu.

Deschide Galeria

Cu o suprafata de 85 metri patrati, apartamentul de 3 camere descrie un stil contemporan, cu decor minimalist, concentrat pe functiunile spatiului.

Astfel, in zona de zi, probabil si cea mai spatioasa a locuintei, bucataria comunica direct cu livingul. Avem astfel o bucatarie in plan deschis, un spatiu centrat pe socializare intre membrii familiei sau musafirii sai. Tinand cont de configuratia spatiului, bucataria se imparte in 2 zone: pe de o parte spatiul pentru gatit si depozitat (incluzand frigiderul) si de cealalta parte zona de spalat incluzand si dulapuri pentru depozitare. Spatiul este eficient folosit, dulapurile mergand pana in tavan. Frontul dintre dulapuri atrage atentia prin folosirea unor placi de faianta negre, tip Metro. In contrast cu albul mobilierului si blatul din lemn, accentul de negru este o forma simpla de a aduce o zona de interes in orice bucatarie.

Zona de luat masa face trecerea discreta inspre living. Accentele de culoare nu lipsesc nici aici; scaunele galbene tip Eames si corpul de iluminat supradimensionat pun in valoare aceasta parte a amenajarii. Ne-a atras atentia de asemenea si pardoseala care delimiteaza zona bucatariei de cea a livingului prin placi ceramice decorative.

Pentru living, amenajarea pastreaza un ton minimalist. Tusele de culoare vin sa aduca un strop de personalitate. Draperiile, pernele decorative precum si tablourile, contribuie din plin la conturarea accentelor din decor. Canapeaua tip coltar si consola pentru televizor constituie putinul mobilier pe care il intalnim in aceasta zona a casei.

In dormitor, spatiul nu pare deloc inghesuit, asa cum deseori am intalnit in amenajari. Patul prin cadrul metalic atrage atentia, fiind in acelasi timp elementul de baza al camerei. Cele 2 corpuri de iluminat suspendate, precum si noptierele (una alba si una neagra, cu design diferit) incadreaza armonios patul. Dulapurile incastrate in perete ofera spatiul de depozitare pentru haine. Spatiul pare luminos gratie albului predominant echilibrat de insertiile de lemn. Cel de-al doilea dormitor a fost amenajat ca spatiu de lucru.

Un design curat, cu elemente de accent precum insertiile de negru sau albastru, dar si functionalitatea spatiului, iata doar cateva din trasaturile pe care le poti folosi ca sursa de inspiratie pentru propria amenajare.

Sursa: aulystudio.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole