fbpx

Design cu linii masculine intr-un apartament de 67 mp din Bucuresti

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Iti propunem pentru astazi o noua amenajare realizata de designeri romani. Mihaela si Sorana de la Miso Architects ne vorbesc despre cum au conturat un apartament de 67 metri patrati din Bucuresti pentru un tanar burlac. Proiectul se numeste Labirint si te invitam sa urmaresti in cele ce urmeaza povestea lui.

Deschide Galeria

Dragos tocmai achizitionase un apartament de doua camere si isi dorea o amenajare moderna, confortabila, cu un spatiu pentru birou, intrucat el isi desfasoara activitatea profesionala de acasa. De-a lungul discutiilor, Mihaela si Sorana au aflat ca ii plac canapelele de tip Chesterfield si ca si-ar dori un spatiu de luat masa, chiar daca suprafata bucatariei este destul de limitata ca suprafata. In plus, fetele au primit o lista cu echipamente si piese care urmau sa vina in apartament “la pachet” cu Dragos: un pick-up, doua monitoare, o imprimanta, un scaun de birou si boxe de podea.

Conceptul si designul propus au fost pe placul tanarului. Numele proiectului a venit chiar de la mozaicul din bucatarie, iar motivul labirintic se regaseste in intreaga amenajare alaturi de diferite forme geometrice armonios integrate. Cat despre modificari, pe cea mai importanta o vom regasi in hol, unde arhitectele au renuntat la usa care facea legatura cu bucataria, pastrand doar intrarea din living. Astfel, pe peretele nou obtinut au inserat un material nou pe piata din Romania, un compozit vinilic taiat in bucati mici, de diferite culori. Au ales un model geometric din trei culori care sa simuleze defragmentarea pieselor pe inaltime. Pe celalalt perete, au mers pe acelasi tip de concept, dar au folosit de data asta fasii de oglinzi. Jocul interesant intre culoare si reflexie aduce astfel un plus de luminozitate in aceasta zona a casei unde nu patrunde lumina naturala.

In living, spatiul a fost impartit in cateva zone functionale gandite astfel incat sa se intrepatrunda intr-un design cat mai armonios si unitar. Totul a fost optimizat prin folosirea unui perete intreg care sa inglobeze depozitarea cartilor si a decoratiunilor, televizorul, pick-up-ul, biroul cu anexele si un calorifer acoperit cu o masca realizata din fasii de MDF vopsit alb mat.

Canapeaua si fotoliul de tip Chesterfield contureaza zona de relaxare a incaperii, tapiteria completandu-se armonios cu textura perdelelor si draperiilor.

Bucataria este configurata in forma literei L, cu electrocasnice incorporate pentru a pastra totul cat mai unitar. Materialele alese sunt aceleasi in zona livingului, un MDF vopsit mat gri si PAL, creand vizual o legatura intre cele doua. Spatiul dintre corpurile de mobilier este tratat cu un mozaic foarte frumos din Italia, cu motivul si numele de “labirint”, pus in valoare de o banda LED. Mobilierul se continua cu o bancuta coltar tapitata, cu spatii de depozitare in interior si o mica masa rotunda. Este un spatiu placut de luat masa si prin prisma privelistii pe care o ofera.

Finisajele de accent, jocurile de oglinzi si placarile din lemn aduc un mare plus spatiului din hol. Folosind aceste mici trucuri de design, Mihaela si Sorana au reusit sa creeze spatii de depozitare, zona pentru cuier si incaltat, dar si sa mascheze zona tehnica cu contoare. Comoda de la Kare este insa piesa de rezistenta a acestui spatiu, putand fi admirata chiar de la intrarea in apartament.

In dormitor, s-a optat pentru un pat tapitat cu somiera rabatabila, integrat pe un perete cu caramida aparenta alba. Finisajul este pus in valoare de iluminatul LED, completat de doua aplice decorative din foita de furnir produse de LZF Lamps.

Zona de dressing a fost inchisa cu doua usi glisante placate cu furnir de nuc si oglinda, permitand astfel o impartire eficienta si fara limitari in interiorul acestuia.

Cromatic, amenajarea urmeaza o linie masculina, cu nuante de lemn de nuc, gri, alb, si accente de albastru pe care le putem urmari in fiecare zona in parte, din living, bucatarie, pana in hol si terminand cu dormitorul.

Speram sa te inspire ideile folosite in acest apartament si daca iti doresti sa vezi si alte proiecte amenajate de Miso Architects, intra aici.

 

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...