Design eclectic intr-un apartament din Bucuresti

Toamna se numara proiectele frumoase aici la Povestea casei. Am ales pentru astazi sa iti impartasim amenajarea unui apartament ce poarta semnatura arhitectilor de la Pure Mess Design.

Deschide Galeria

Sergiu ne marturiseste ca a pus mult suflet in aceasta amenajare. Desi, initial, beneficiarii au dorit o interventie minima asupra spatiului, in final, proiectul s-a dovedit a fi mult mai complex, o transformare spectaculoasa, iubita deopotriva de familie si de arhitecti.

Apartamentul, cu o suprafata de 110 metri patrati si 3 dormitoare, surprinde prin spatialitate, luminozitate si, mai ales, prin accentele cromatice menite sa impacteze. Cu siguranta, peretele-accent cu mov imperial alaturi de tusele de galben iti vor atrage privirea. De altfel, selectia culorilor nu este intamplatoare. Vei observa accente tari, dar si neutre sau pasteluri blande, calde, toate inserate in proportii armonioase. Ele vorbesc despre feminitate, eleganta, despre o personalitate puternica, despre contraste si echilibrul pe care il regasesti acasa, alaturi de toti cei dragi.

Fundalul general ramane albul, in finisaj lucios pe alocuri, permitand culorilor vedeta sa-si spuna povestea. Toate elementele au fost gandite in detaliu si selectate pentru a transpune cat mai mult din personalitatea celor ce locuiesc in acest spatiu.

Zonele comune pastreaza o latura mai neutra, in care albul si lemnul de stejar natur formeaza cadrul ideal pentru momentele in care toti ai casei se aduna si petrec momente impreuna. Diningul este un astfel de exemplu.

Bucataria mizeaza pe un design functional, fiind dispusa pe 3 laturi. Mobilierul este simplu, compact, cu multe spatii de depozitare si electrocasnice incorporate pentru un plus de unitate vizuala. Insertiile de lemn, placile ceramice de la nivelul pardoselii, dar si braul din sticla colorata in turcoaz imprima o nota dinamica acestui spatiu. S-au folosit finisaje din MDF lucios, dar si elemente precum betonul aparent. De remarcat si acel panou traforat, un fel de partitie menita sa creeze o delimitare discreta intre functiuni.

Dormitorul principal preia motivul cromatic al movului. In spatele patului regasim un perete-accent cu rame din polimer identic cu cel din living. Amenajarea a fost conturata in spirit eclectic cu insertii clasice si moderne, totul in note fine si rafinate.

Camerele copiilor vorbesc despre pasiunile fiecaruia, avand la baza o tema comuna, cea a calatoriilor. In ambele dormitoare, a fost integrata o harta a lumii, una pe fundal roz si cealalta pe albastru. Fetita viseaza sa fie balerina, iar baiatul este pasionat de muzica. Camerele sunt functionale, cu spatii de depozitare generoase, amenajate in functie de nevoile lor. Spatiul din dormitorul baiatului este mai masculin, cu albastru si griuri, iar in camera fetitei, predomina pasteluri si nuante vii, cu tonalitate mai feminina.

O parte din piesele de mobilier integrate in aceasta amenajare au fost realizate pe comanda de catre cei de la Idezio, ansamblul din living este de la Rovere Mobili, canapeaua si paturile sunt de la Mavinni Mobili, masa si scaunele din dining de la BoConcept. Corpurile de iluminat vin de la Domicilio, Orion si BoConcept. Mobilierul din baia matrimoniala este de la Delta Studio, iar gresia, faianta si sanitarele de la Amenajari Interioare DHD.

Daca ti-a placut aceasta amenajare realizata de Sergiu si echipa sa si iti doresti sa colaborezi cu ei, ii poti contacta aici.

Fotografii realizate de Andrei Tudoran

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole