Design fresh si functionalitate scandinava pentru un apartament de 3 camere

Cum isi poate intra in drepturi o atmosfera energica si in acelasi timp relaxanta atunci cand vorbim de transformarea unui apartament? Cu o cromatica vesela, un stil minimalist si o abordare functionala, orice locuinta poate capta intreaga atentie, respectand in acelasi timp toate cerintele beneficiarilor si liniile tendintelor actuale. 

fotoliu galben, coltar, masuta de cafea si covor gri intr-un living modern scandinav
Deschide Galeria

Datorita arhitectelor de la Jooca Studio, acesta amenajare vine cu un aer proaspat si un caracter functional, detaliile stilului scandinav facandu-si simtita prezenta in fiecare dintre spatiile componente, spatii ce sunt exploatate la maxim pentru o locuire confortabila.

Zona de relaxare, cea de dining si bucataria, formeaza impreuna un open space luminos si cu accente naturale. Mobilierul este unul minimalist si modern, cu detalii atent gandite, iar accentele de culoare si materialele textile se imbina artistic cu lemnul si cantitatea impresionanta de lumina naturala. Albul imaculat al mobilierului bucatariei si culorile vibrante ale albastrului si galbenului scandinav, fac ca zona de pregatire a mesei sa vina armonios in continuarea living-ului, formand impreuna cu celelalte detalii cromatice un tablou perfect simetric. 

Acceasi simetrie se continua si in cazul dormitorului matrimonial care se prezinta artistic prin intermediul peretelui pictat manual, cromatica de baza fiind compusa din derivate de gri si accente de albastru. Pentru ca in cazul acestei camere relaxarea trebuie sa atinga cotele maxime, ideea de cer, nori si calatorie, capata cel mai important rol in obtinerea unui cadru perfect, delicat si simplist. Stilul liniar si minimalist al mobilierului compus dintr-un pat dublu, doua noptiere, comoda si dressing, se completeaza cu o harta stilizata din bond ce ilustreaza ideea de calatorie si cunoastere intr-un mod abstract. 

Aspectul geometric al celor doua bai se impune prin placile de faianta in placare rtesuta, asemanatoare texturii peretilor din caramida. Sticla si lemnul natural sunt cele doua componente de baza, impreuna cu oglinzile si lumina artificiala, marind vizual cele doua incaperi. Albastrul, galbenul si planetele decorative, traseaza intr-un mod cat mai evident liniile stilului scandinav, iar alaturi de obiectele sanitare sanitare, transforma cele doua bai, in spatii ultra moderne.

Functionalitatea se face remarcata si in cazul holului, spatiul de legatura intre camere, unde s-a optat pentru un dressing si un cuier asortat, in componenta caruia se regaseste si un pantofar.

Photo credits: Alexandru Prodan

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole