fbpx

Design functional de exceptie pentru un apartament de 55 mp

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Daca si tu locuiesti intr-un spatiu de 55 metri patrati si nu stii cum sa abordezi amenajarea apartamentului, avem pentru tine exemplul perfect. Imbinarea intre functionalitate si estetica prin solutii creative ingenioase a condus la un rezultat cu adevarat spectaculos pe care te invit sa-l urmaresti detaliat in cele ce urmeaza.

Deschide Galeria

Proiectul, semnat de tinerii talentati de la Craftr, reprezinta o viziune originala asupra amenajarii apartamentelor mici. Vorbim despre o locuinta de 55 metri patrati cu doua dormitoare, o adevarata provocare pentru specialisti prin prisma necesitatii folosirii cat mai eficiente a spatiului pus la dispozitie astfel incat sa raspunda nevoilor stilului de viata al cuplului ce va locui aici.

Paleta cromatica formata preponderent din alb si gri pentru pereti ne aminteste de interioarele nordice, luminoase si calde. Pentru pardoseala s-a folosit un parchet din esenta de nuc, o textura puternica, vibranta care amplifica spatiul.

Spatiul livingului este excelent valorificat (holul de la intrare a fost eliminat). Amenajarea este aerisita. Mobilierul nu incarca spatiul, sporindu-i functionalitatea. Zona de dining a fost amenajata la fereastra pentru a beneficia din plin de lumina naturala. O idee practica a fost integrarea unei banchete (avand si rol de depozitare) precum si a unei mese extensibile Skovby care permite astfel un numar mai mare de persoane sa foloseasca aceasta zona. Ingenios este si felul cum au ales sa mascheze caloriferul (vertical) si unitatea de aer conditionat, ambele langa un corp tip soldat din zona ferestrei.

Citeste si despre aceasta amenajare realizata de aceeasi echipa de arhitecti

Livingul comunica direct cu bucataria, trecerea realizandu-se printr-o biblioteca, un element decorativ cu o compozitie dinamica care se desfasoara pe doua laturi, perfecta pentru expunerea cartilor si a decoratiunilor. De partea cealalta, acelasi corp gazduieste o serie de mini-spatii pentru depozitare specifice bucatariei. Si frigiderul este integrat tot in acest ansamblu.

Pentru dormitor (un spatiu destul de restrans), arhitectii au mers pe o linie minimalista, in nuante de gri si alb, iar jocul texturilor confera spatiului un caracter relaxat. Caramida aparenta si furnirul de nuc, asemanator cu cel folosit la parchet sunt doua alegeri inspirate. Cel de-al doilea dormitor a fost gandit ca spatiu de lucru, mobilierul oferind posibilitatea incaperii de a fi folosita si ca o camera pentru oaspeti. Pentru amenajarea baii s-a optat pentru o combinatie de texturi care impreuna cu dusul de tip walk-in, amplifica spatiul. Si baia are la dispozitie spatii generoase de depozitare, atat sub lavoar cat si in spatele oglinzii.

Credit foto: Cosmin Dragomir

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...