Design minimalist in culori neutre pentru un apartament cu doua camere

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Folosirea culorilor neutre este una din primele variante la care apelam atunci cand scopul amenajarii noastre este de a mari vizual spatiul de mici dimensiuni pe care il avem la dispozitie. Ce putem observa insa ca fiind de actualitate, este faptul ca se opteaza pentru acest tip de coloristica tocmai pentru a da posibilitatea upgradarii constante a spatiului.

Deschide Galeria

Folosirea redusa a culorilor accentuate, mural sau in mobilier, va permite accesorizarea locuintei in modalitati variate.

Aceasta amenajare ne aduce in prim plan stilul minimalist, de o simplitate moderna foarte accesibil si usor de adaptat, atat pentru locuinte de dimensiuni reduse, cat si pentru cele extinse. In toate camerele intalnim aceleasi texturi, culori si forme, fapt ce va da omogenitate intregului spatiu locuit. Din punct de vedere vizual vorbim de o culoare predominanta: gri-ul, o non-culoare: albul si lemnul ca textura principala.

Bucataria este simplista si are in alcatuirea sa un mobilier in nuante de alb lucios si lemn. Aceeasi textura devine punct de interes atunci cand formeaza peretele despartitor din vecinatatea locului de servire a mesei.

Pentru a da senzatia de continuitate, lemnul va fi prezent in toate celelalte incaperi. Spre exemplu, living-ul pozitioneaza central o canapea de largi dimensiuni, o masa de cafea din sticla cu un aer modern si o biblioteca asemanatoare mobilierului de bucatarie, atat in ceea ce priveste compozitia vizuala cat si functionalitatea. In living, atmosfera de relaxare este cu siguranta data de lumina naturala careia ii este permis sa patrunda in interior prin peretele usa din termopan, usa care face legatura cu exteriorul prin intermediul unei terase.

Dormitorul pastreaza si el aceeasi linie. Atat noptierele cat si dressing-ul continua design-ul mobilei celorlalte camere iar deasupra patului se opteaza pentru un candelabru modern ce respecta pattern-ul celui din living.

Baia, in cel mai minimalist mod, respecta tiparul intregii amenajari si aduce in prim plan o oglinda generoasa si un mobilier perfect functional pentru a da spatiului un rol practic si eficient.

Ulterior alegerii unei astfel de amenajari este punerea la incercare a imaginatiei fiecarui doritor deoarece accesorizarea devine o adevarata provocare atunci cand se vrea metamorfozarea vizuala a unei incaperi. Accentele de culoare pot fi folosite in fiecare din incaperile avute in componenta si se poate opta pentru oricare din acestea tocmai datorita faptului ca atat albul cat si nuantele de gri sau lemn natural dau un efect armonios in combinatie cu toate lelalte culori de contrast.

Reclama

Articole noi

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...

5 plante care s-au adaptat si la clima din Romania

Țara noastră este cunoscută pentru clima și pentru solul...