fbpx

Design minimalist intr-un apartament de 3 camere

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Spatiul de azi inspira prin simplitatea designului, prin volumetrii geometrice menite sa confere personalitate amenajarii.

Deschide Galeria

Apartamentul de 3 camere este luminos si calduros gratie insertiilor de lemn de la nivelul mobilierului sau pardoselii. Albul predomina si astfel spatiul pare amplificat. Functiunile sunt organizate in mod firesc, fara delimitari inutile.

Discursul general al amenajarii este unul minimalist, potentat de accente de culoare si texturi. Piesele de mobilier nu incarca spatiul, de fapt un intreg perete fiind lasat liber, singurul accesoriu fiind un mecanism de ceas, cu limbi negre.

Livingul formeaza un tot unitar cu bucataria, iar suprafetele vitrate de dimensiuni mari asigura multa lumina naturala atat in zona de living, cat si in bucatarie. Mobilierul minimalist dispus pe o singura latura acopera tot peretele din zona destinata bucatariei, oferind astfel spatii de depozitare generoase. Electrocasnicele sunt incastrate in mobilier contribuind astfel la crearea unui aspect unitar, compact ce se impune in bucatariile in plan deschis. Fronturile albe, lucioase reflecta lumina si sprijina efectul de marire a spatiului.

Cele 2 functiuni sunt delimitate vizual la nivelul pardoselii, in zona bucatariei avand gresie, iar in restul spatiului, parchet din lemn stratificat. Ingenios abordat este spatiul de luat masa, cu o prelungire a placarii de lemn pana in tavan. Impreuna cu corpul de iluminat supradimensionat descrie o zona de interes in ansamblul camerei de zi.

Tot in cadrul zonei de zi, gasim amenajata si un spatiu de lucru incastrat intr-o nisa. O usa glisanta acoperita cu oglinda separa acest sector de restul livingului. Efectul de oglindire imprima profunzime decorului, marind spatiul. Scafele cu spoturi asigura un iluminat uniform, conturand un ambient placut, echilibrat.

Spatiul holului cuprinde o zona generoasa de depozitare reprezentata printr-un dressing inalt pana in tavan.

Zona de noapte preia paleta cromatica a livingului, dar vine cu accente indraznete la nivelul peretilor: o placare texturata ce imprima un efect tridimensional decorului. O vom regasi atat pe peretele cu patul, dar si pe cel cu comoda si televizorul. A fost eliminat obisnuitul dressing sau orice mobilier inalt, zonele de depozitare fiind create la inaltime medie, lasand spatiul sa respire.

Si amenajarea din baie merge pe aceeasi linie minimala, cu mult alb. Placarea din dreptul cazii de baie ne aminteste de textura tridimensionala intalnita in dormitor.

Sursa: redeco

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...