Design modern cu influente retro intr-un apartament de 63 mp din Bucuresti

Tare mult ne place sa scriem despre proiectele realizate de designeri si arhitecti romani. Astazi ne reintalnim cu Cristina Micu (despre care am mai scris aici) si amenajarea recent finalizata a unei locuinte de 63 metri patrati, din Bucuresti.

Deschide Galeria

Apartamentul de doua camere se afla intr-un complex rezidential si a fost achizitionat finisat. Misiunea Cristinei s-a rezumat la solutia de mobilare, decorare, selectia de culori si accesorii.

Conceptul amenajarii a urmarit conturarea unui spatiu cat mai eficient si functional, intr-un stil modern, cu influente scandinave si retro. Proiectul a pornit de la mici piese de decor pe care beneficiara le avea deja, urmarind sa exprime cat mai mult din pasiunile si preferintele ei.

Zona de zi a fost gandita ca un spatiu de relaxare si de reuniune cu prietenii, fiind mobilata cu o canapea confortabila extensibila si o zona TV. A fost inclus un corp de biblioteca, dar si un birou pentru zilele de lucru de acasa, rezultand un perete intreg dedicat depozitarii cartilor.

Fotoliul galben se face remarcat atat prin design cat si prin culoare, accentuat de lampadarul cu finisaj de cupru, creandu-se astfel un colt minunat pentru lectura. Lumina generala a camerei este oferita de corpul de iluminat cu un design aparte prin becurile Edison, iar litera luminoasa amplasata deasupra canapelei accentueaza influentele retro din decor.

Aceeasi linie de amenajare o intalnim si in dormitor. Jumatate din peretele pe care este amplasat patul a fost vopsit in galben, oferind senzatia de alungire a camerei. Tablourile amplasate deasupra patului vin in completarea orizontalei galbene descriind punctul de interes al camerei. Cele doua lampi de pe perete incadreaza perfect intregul ansamblu, iar finisajul lor de cupru trimite din nou la stilul retro.

Desi dormitorul este redus ca dimensiune, s-a reusit integrarea unui dulap pentru depozitare, iar solutia de mobilare este una echilibrata atat la nivel compozitional, cat si cromatic. Albul este predominant, fiind accentuat de gri, galben si textura de lemn pe alocuri.

Spatiul din jurul ferestrei a fost excelent valorificat, mobilierul amplasat aici mascand caloriferul si oferind un plus pentru depozitare.

Holul inglobeaza un dulap discret amplasat, insa iese din anonimat prin piesele mici de mobilier si decoratiuni. Bancheta cu motive exotice ofera o pata de culoare zonei, iar comoda cu sertare se face remarcata prin finisajul de lemn patinat. Amenajarea astfel rezultata descrie o locuinta vesela, in care fiecare obiect si detaliu contribuie la transformarea spatiului intr-un veritabil acasa.

Foto: Dana Dinca

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole