Design modern pentru o bucatarie de 10 metri patrati

Pentru reamenajarea acestei bucatarii de 10 metri patrati s-a dorit o optimizare a spatiilor de depozitare, dar si crearea unei zone confortabile pentru socializare si primit prieteni la cafea. In ceea ce priveste decorul, inspiratia a venit din culorile vacantelor petrecute in Spania.


Deschide Galeria

In realizarea acestui proiect designerul a mizat pe crearea de zone functionale, cu electrocasnicele incastrate pentru a pastra un concept unitar si ordonat. A ales un furnir din lemn natur pentru a pastra o baza neutra si apoi a venit cu accentele de culoare ale placilor decorative. Pentru a marca zona de luat masa, a creat un perete-accent cu albastru.

Pe langa spatiul tehnic ce cuprinde zonele de lucru specifice unei bucatarii, designerul a prevazut corpuri simetric dispuse de o parte si cealalta a usii. Dulapurile integrate aduc un plus destinat depozitarii. Avem astfel un loc pentru a aseza scaunele pliante, dar si un corp in care a fost incorporat un espressor (sau cuptor cu microunde, dupa caz). Corpul cu rafturi este un loc excelent pentru decoratiuni specifice sau carti.

Zona de luat masa a fost gandita cu scop multifunctional. Adaugand o bancuta accesorizata cu multe perne moi pentru sezut si scaune confortabile, s-a conturat un spatiu de socializare mult dorit de familie. Masa a fost realizata pe comanda si are o forma usor neobisnuita, trapezoidala, fiind in acelasi timp si un birou prin spatiul de depozitare creat sub blat.

Tinand cont de orientarea nordica a camerei, designerul a ales o abordare mai colorata, vie, dinamica. Pretextul vacantelor iberice a servit de minune scopului final – o bucatarie mai luminoasa, mai primitoare pentru toti ai casei si nu numai. Placile decorative tip patchwork incep din perimetrul blatului de lucru si se continua pe peretele ferestrei incluzand si pe cel cu bancuta. Pentru pardoseala a ales o varianta clasica, tip tabla de sah.

Tot pentru a spori luminozitatea acestui spatiu, in partea superioara a incaperii, chiar deasupra dulapurilor au fost montate benzi LED care produc o lumina difuza, dar placuta, mai ales seara.

Cu siguranta vei gasi si tu inspiratie in aceasta amenajare de bucatarie! Mergi si in galeria foto de mai sus pentru detalii.

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...