fbpx

Design modern pentru o bucatarie de 10 metri patrati

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Pentru reamenajarea acestei bucatarii de 10 metri patrati s-a dorit o optimizare a spatiilor de depozitare, dar si crearea unei zone confortabile pentru socializare si primit prieteni la cafea. In ceea ce priveste decorul, inspiratia a venit din culorile vacantelor petrecute in Spania.

Deschide Galeria

In realizarea acestui proiect designerul a mizat pe crearea de zone functionale, cu electrocasnicele incastrate pentru a pastra un concept unitar si ordonat. A ales un furnir din lemn natur pentru a pastra o baza neutra si apoi a venit cu accentele de culoare ale placilor decorative. Pentru a marca zona de luat masa, a creat un perete-accent cu albastru.

Pe langa spatiul tehnic ce cuprinde zonele de lucru specifice unei bucatarii, designerul a prevazut corpuri simetric dispuse de o parte si cealalta a usii. Dulapurile integrate aduc un plus destinat depozitarii. Avem astfel un loc pentru a aseza scaunele pliante, dar si un corp in care a fost incorporat un espressor (sau cuptor cu microunde, dupa caz). Corpul cu rafturi este un loc excelent pentru decoratiuni specifice sau carti.

Zona de luat masa a fost gandita cu scop multifunctional. Adaugand o bancuta accesorizata cu multe perne moi pentru sezut si scaune confortabile, s-a conturat un spatiu de socializare mult dorit de familie. Masa a fost realizata pe comanda si are o forma usor neobisnuita, trapezoidala, fiind in acelasi timp si un birou prin spatiul de depozitare creat sub blat.

Tinand cont de orientarea nordica a camerei, designerul a ales o abordare mai colorata, vie, dinamica. Pretextul vacantelor iberice a servit de minune scopului final – o bucatarie mai luminoasa, mai primitoare pentru toti ai casei si nu numai. Placile decorative tip patchwork incep din perimetrul blatului de lucru si se continua pe peretele ferestrei incluzand si pe cel cu bancuta. Pentru pardoseala a ales o varianta clasica, tip tabla de sah.

Tot pentru a spori luminozitatea acestui spatiu, in partea superioara a incaperii, chiar deasupra dulapurilor au fost montate benzi LED care produc o lumina difuza, dar placuta, mai ales seara.

Cu siguranta vei gasi si tu inspiratie in aceasta amenajare de bucatarie! Mergi si in galeria foto de mai sus pentru detalii.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...