Design modern si luminos pentru un apartament de 2 camere si 50 mp

Daca te-ai gandit vreodata ca este aproape imposibil sa ii oferi micului tau spatiu posibilitatea de a se metamorfoza intr-o locuinta spatioasa si perfect adaptabila nevoilor tale, aceasta amenajare iti arata cum poti exploata intr-un mod practic fiecare colt al camerelor componente.

Deschide Galeria

In cazul acestui apartament cu doua camere, cea mai impresionanta incapere este cu precadere open space-ul generos compus din trei zone simetrice si omogene: zona pentru gatit, zona pentru servit si zona dedicata relaxarii.

Simplitatea, eleganta si naturaletea sunt pricipalele elemente care permit spatiului sa capete largire vizuala si luminozitate. Mobilierul este unul simplu, minimalist, cu aspect lucios si accente de lemn natural. In cazul zonei bucatariei, nuanta calda a blatului natural se completeaza cu un moccacino mural in care se reflecta armonios lumina spoturilor incastrate in corpurile superioare. Micul perete fals cu rol despartitor si cu aspect de semineu, face discreta delimitarea zonei de relaxare, un alt rol al sau fiind acela de a sustine electrocasnicele suspendate. Tot in acest spatiu regasim o canapea confortabila si o masuta de cafea compusa din sticla si lemn. Evidentierea acestui spatiu si izolarea vizuala de catre celelalte zone se face cu ajutorul unui tapet cu pattern geometric, tridimensional si a corpurilor de iluminat artificial care coboara din tavan si sunt pozitionate in linie.

In cazul zonei de servire a mesei, se remarca o delcatete aparte a componentelor. Albul predominant, scaunele transparente, elementele de iluminat artificial si accesoriile murale si textile, fac posibila obtinerea unui spatiu fresh, natural si luminos. Aceasta caracteristica a amenajarii este accentuata si de folosirea in mare masura a plantelor decorative si verdelui crud ca si accent cromatic.

Paleta coloristica se pastreaza si in cazul dormitorului matrimonial unde detaliile sunt cele care adauga un plus de feminitate. Intalnim aici un pat dublu al carei tablii tapitate in linii clasice se completeaza perfect cu design-ul elegant al lustrei. Intr-un mod inedit, se evidentiaza un dressing improvizat, depozitarea lucrurilor facandu-se in spatele unei perdele cu aspect diafan. Singurele accesorii murale sunt reprezentate de trei oglinzi cu dimensiuni diferite, rolul acestora fiind de a scoate din anonimat aceasta incapere dar si de a mari vizual spatiul de care dispune impreuna cu albul imaculat. Naturaletea si prospetimea isi fac si aici loc cu ajutorul accentelor de verde textil si, natural, prin intermediul plantelor decorative.

Modernitatea si simplitatea isi exercita in cea mai mare masura caracteristicile in cazul baii. Aceasta incapere pe lung se compune simplu si liniar, oferind un aspect curat si bine definit. Albul si lemnul natural vin laolalta cu oglinzile supradimensionate si peretele din sticla dedicat zonei dusului. Accesorizarea este una discreta dar de efect, reusind sa imbine elemente de actualitate cu accente istorice. 

design: JUSTYNA LEWICKA 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole