fbpx

Design original si creativ intr-un apartament mic

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Acest apartament din Rusia are doar 42 de metri patrati. Cu toate acestea, pare mai aerisit si mai spatios decat ne-am imagina pentru o locuinta asa mica.

Deschide Galeria

Pentru a folosi cat mai eficient spatiul, arhitectii de la Studio Space4Life au folosit o abordare usor neconventionala. Au renuntat la o canapea clasica si la pat. In schimb au optat pentru 2 platforme. Una din ele se afla in continuarea ferestrei si include 3 functiuni diferite: un spatiu de sezut (care poate fi folosit si ca un pat suplimentar pentru un oaspete) impreuna cu spatiu pentru depozitare si o zona de lucru.

Cea de-a doua platforma cuprinde zona de dormit impreuna cu sertare adanci ideale pentru haine si lenjerii. In plus, ea poate fi inchisa cu un panou separator ideal pentru a oferi intimitatea necesara acestei zone, iar restul camerei sa poata fi folosit ca un veritabil living.

Pentru a economisi mai mult spatiu, televizorul a fost inlocuit cu un ecran de proiectie (montat in tavan), centrul camerei fiind astfel liber si aerisit. Cateva etajere si corpuri inchise au fost montate in apropierea zonei de lucru permitand depozitarea unor carti si a micilor decoratiuni.

Cromatica spatiului este una predominant neutra, cu alb si crem (pardoseala, peretele de caramida si platforma cu zona de dormit), insa nu lipsesc si accente de culoare precum peretele gri cu textura de beton aparent sau galben-verzuiul accesoriilor precum draperiile sau scaunele din bucatarie.

Bucataria este un spatiu creativ gandit. Placi ceramice cu model tip mozaic pentru pardoseala cat si la frontul dintre corpurile superioare si inferioare. Peretele verde si portiunea vopsita in vopsea neagra de tabla scolara (pe care se poate scrie) sunt doua trasaturi care ii confera bucatariei un design aparte. Accentele de negru (blatul mesei, corpul de iluminat) transmit o eleganta discreta intregii amenajari.

Jocul contrastelor alb-negru cu insertii de placi ceramice mozaic se regaseste si in baie, un spatiu bine gandit si reorganizat, incluzand loc pentru depozitarea hainelor murdare si a unei masini de spalat rufe.

Linia geometrica a designului impreuna cu o foarte buna organizare si configurare a camerei principale face din aceasta amenajare una armonioasa care imbina placut estetica cu functionalitatea. 

Sursa foto: thevillage

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...