Design simplu propus pentru un spatiu de 40 mp

Spatiile mici necesita o atentie sporita in alegerea pieselor de mobilier si a elementelor decorative. Din dorinta de a avea cat mai multe locuri de depozitare, riscam sa incarcam camerele cu mobilier, iar la final efectul sa fie de sufocare. Cadem des in aceasta capcana, asa ca am ales pentru astazi un exemplu de amenajare pentru un apartament de 40 metri patrati, configurat ca unul de doua camere. Iata cum a abordat designerul conceptul de amenajare.


Deschide Galeria

Zona de zi include un open space unitar, cu o bucatarie mica, compacta, cu mobilier care se prelungeste spre living. Spatiul creat pentru luat masa, ca un mic bar, creeaza o delimitare vizuala intre cele doua functiuni.

S-a folosit mult alb, iar frontul lucios al mobilierului amplifica senzatia de spatialitate si aduce un plus de luminozitate incaperii. Pentru a echilibra cromatica, tonuri de maro si un fototapet au fost integrate in decor.

Bucataria este dispusa pe doua laturi, cu toate electrocasnicele incorporate. Efectul este de unitate si ordine. Pentru a spori spatiile de depozitare, au fost prevazute doua randuri de dulapuri in partea superioara a bucatariei, iar braul dintre corpuri sparge monotonia albului.

Imediat in continuarea mobilierului de bucatarie a fost integrata o comoda-suport pentru televizor, de inaltime mica; in partea superioara sunt prevazute cateva etajere. Canapeaua si masuta de cafea completeaza decorul micului living. Fototapetul din spatele canapelei creeaza un centru de interes in amenajare si pacaleste ochiul, distragand atentia de la dimensiunile reduse ale spatiului. Zona dinspre hol decorata cu tablouri personalizeaza amenajarea.

Pentru dormitor s-a dorit un ambient intim, reconfortant. Tonurile de maro ale tapetului precum si diferitele scenarii create cu ajutorul iluminatului redau din plin atmosfera dorita. Si aici s-a mers pe aceeasi linie a unui mobilier simplu, alb, de la dulapul de haine, la noptiere, tablie de pat si o zona de make-up. Draperiile si fotoliul  completeaza perfect amenajarea.O amenajare simpla, practica, in care poti gasi idei utile si pentru casa ta!

Articole noi

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...