Design-ul modern si elegant al unui apartament tipic englezesc

Proprietara locuintei pe care v-o prezentam, Fanny Moizant, este co-fondator al Vestiaire Collective, companie ce pune accentul pe piata modei de lux. Apartamentul sau din Londra este construit pe trei etaje si reflecta, intr-o mare masura, stilul englezesc de amenajare, dar si personalitatea rafinata a proprietarei. Intregul apartament ne confera o atmosfera intima si relaxanta, construita cu lumina, culoare si amintiri placute, recompuse din obiecte dragi.

Deschide Galeria

Desi apartamentul are accente minimaliste, moderne, acestea nu deriva din experienta proprietarei in materie de design interior, ci din simtul sau estetic, dupa cum aceasta insasi afirma: „Educatia mea (in decoratiuni interioare) a fost indirecta. Noi niciodata nu am discutat acest subiect acasa, dar am vazut-o pe mama mea cumparand obiecte frumoase de decoratiune. Ca si copil, uneori, le-am iubit, alteori, le-am gasit ca fiind foarte ciudate! Imi amintesc masa impunatoare din lemn masiv de la Cassina si lampa Pipstrello. (…) Imi amintesc de lucrurile simple pe care mama mi le-a cultivat. Un apus de soare uimitor, un copac maiestuos, un miros frumos, un material moale. Cred că o educatie a bunului gust este ceva foarte important, dar, in zilele noastre, de multe ori acest aspect este neglijat. Este vorba despre evidentierea detaliilor de zi cu zi. Acest lucru ne face viata mai frumoasa, mai colorata”.

Asa cum o demonstreaza si aceasta locuinta, utilizarea adecvata a paletei cromatice este importanta in orice spatiu in care estetica este prezenta. De obicei, alegerile minimaliste pun accentul, in principal, pe negru si alb, preferand sa evite tot ceea ce exista intre aceste non-culori. Astfel, in acest apartament, dincolo de peretii albi si cateva obiecte de mobilier in aceeasi nuanta, proprietara a reusit sa adopte idealul modern de simplitate, linii curate, si chiar minimalismul, dar fara a se pozitiona prea departe de spectru de culori disponibile. Astfel, locuinta a fost amenajata folosind o paleta naturala, de alb, bleumarin, bej, pentru a crea spatii moderne, distincte, bazate pe o cromatica compatibila cu stilul si personalitatea familiei.

Ferestrele inalte, cu rame albe, care pornesc de la nivelul podelei, ofera luminozitate si, in acelasi timp, adauga si un plus de inaltime si spatiu incapariilor. De altfel, lumina naturala abunda, din orice unghi, in tot apartamentul, intensificand culorile si texturile pieselor de  mobilier, dar si a suprafetelor albe lucioase.

Podelele din lemn sunt cu siguranta notabile in aceasta amenajare, avand rolul de a unifica fiecare incapere a apartamentului. Masa din sticla si covorul alb, completate de canapeaua bleumarin si fotolile in nuante de bej si albastru,  sunt in masura sa creeze linii de design simple, dar elegante. De asemenea, obiectele de mobilier din lemn natural confera un farmec aparte, natural, acestei locuinte urbane, tipic englezeasca.

In materie de piese de mobilier, lucrari de arta sau obiecte decorative, Fanny prefera: „cele care au o poveste de spus, acelea care imi amintesc de ceva sau de cineva. Ca si masuta pentru frizerie. Nu am nici o idee de ce, dar a fost in garajul parintiilor mei de cand am fost copil. Acum inseamna foarte mult pentru mine. E o mica parte din acea perioada, pe care am trait-o din nou si din nou, in fiecare zi”.

Oglinzi bogat ornamentate, tablouri in culori vii, lampi moderne asezate in diverse zone atent selectate, au rolul de a crea propriile puncte vizuale, adaugand personalitatea spatiului alb al camerelor. Este de remarcat in acest caz, oglinda concava, tip soare, un obiect decorativ versatile, care invioreaza peretii albi si interiorul modern al camerei fara a ocupa inutil spatiul.

In fapt, Fanny Moizant considera ca achizitionarea unei piese decorative rafinate necesita intotdeauna un anumit timp de gandire: „Este important sa stii daca este doar un impuls sau daca veti iubi sa traiti cu acel obiect pentru mai multi ani”. Ideea din spatele fiecarei piese decorative este si aceea de folosi in mod eficient spatiul, dar fara a sacrifica designul si stilul propriu-zis al apartamentului.

Referitor la greselile care ar trebui evitate in orice fel de amenajare a locuintei, Fanny Moizant considera ca: „O casa nu este un hotel. Nu totul trebuie sa fie perfect. Casa ar trebui sa se adapteze la tine si nu invers. Trebuie sa te simti bine traind in acel spatiu!”.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole