Detalii eclectice in amenajarea unui spatiu mic

Unele amenajari reusesc sa ne surprinda de-a dreptul. Finisajele, culorile, alaturarile de piese care aparent nu au nicio legatura, functiuni integrate in cadrul altor functiuni, reprezinta doar cateva din acele trasaturi care descriu o amenajare drept neconventionala. Iata un astfel de exemplu in cadrul acestui proiect.

Deschide Galeria

Placile ceramice ce imita caramida sunt peste tot in aceasta locuinta. Fie incluse intr-o partitie, fie ca finisaj decorativ, putem spune ca textura de caramida face parte din tematica dezvoltata in acest decor eclectic.

Cromatic, albastrul domina amenajarea, completat de rosiaticul specific al caramizilor. In restul spatiului se pastreaza o baza neutra, cu alb care echilibreaza culorile accent folosite.

Spatiul este impartit in doua camere, o bucatarie si o camera principala, care, la randul ei, cuprinde o zona de living si o zona de dormit. Accesul intre cele doua camere se face prin doua usi glisante. Pastrand usile deschise, cele doua functiuni comunica direct, lasand impresia ca formeaza un tot unitar.

Zona de bucatarie este open space, accesul se face direct din hol. Configuratia spatiului a permis o dispunere pe doua laturi, o parte cu blatul de lucru si zonele principale de depozitare (care merge pana in tavan pentru cele superioare), iar cealalta parte cu electrocasnicele incorporate. Alegerea corpurilor de iluminat este surprinzatoare, doua din ele in stil industrial, iar lustra de deasupra locului de luat masa, in total contrast cu anterioarele. Contrastul merge mai departe, scaunul tip fotoliu integrat printre celelalte tip Eames.

Asezarea mesei in apropierea usilor nu este intamplatoare, fiind un liant spre zona de living. Aici, peretele-partitie cu textura de caramida apare odata pentru a delimita canapeaua de un mic birou si apoi pentru a delimita zona de dormitor. Albastrul este reluat si aici, sub forma peretelui-accent care marcheaza zona TV sau al canapelei.

Micul dormitor cuprinde un pat si un dulap pentru haine. Oglinzile de pe usi reflecta lumina si largesc spatiul. Draperia odata trasa, ofera un plus de intimitate acestui mic dormitor. Neconventionalul il vom intalni si in baie, fie prin oglinda, prin dispunerea placilor ceramice sau vopsirea peretului in partea superioara intr-o nuanta caramizie asemanatoare celei utilizate si in restul amenajarii.

Designer: Alina Puzhak

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole