fbpx

Din doua camere au obtinut trei printr-o recompartimentare radicala

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Pentru acest apartament de 50 metri patrati din Paris, echipa de arhitecti a propus o reamenajare radicala: functiunile au fost redistribuite, pereti eliminati si din doua camere, aceasta locuinta s-a transformat intr-una de trei camere.

Deschide Galeria

Privind planurile intelegi de fapt amploarea proiectului. Bucataria relocata pentru a face loc unui foarte mic dormitor matrimonial, baia mutata in perimetrul fostei bucatarii (pentru a avea acces la instalatii) si in locul ei amenajata camera copilului, iar in hol creata principala zona de depozitare din locuinta. Asa-i ca suna naucitor?

Curajoasa propunerea arhitectilor, iar indoiala beneficiarilor pe masura. Insa, nevoia de a crea inca o incapere a fost mai presus de temerile lor. Si-au asumat aceasta provocare si proiectul a fost finalizat cu brio. Rezultatul este un apartament fluent, unitar in concept, minimal in abordare.

Amenajarea a urmat o linie simpla, cu accent pe conturarea functiunilor esentiale. Mutarea zonei de bucatarie in perimetrul camerei de zi a permis crearea unui spatiu comun, in care membrii familiei sa se reuneasca si petrece timp impreuna. Este practic o zona de socializare binevenita si dorita de toti.

Totul este gandit compact, de la corpul de biblioteca din living, la mobilierul bucatariei sau dulapurile din hol. Predomina o paleta cromatica neutra, cu mult alb si accente de negru pe un fundal mai calduros gratie finisajelor din lemn. Electrocasnicele incorporate dar si mobilarea sumara sprijina ideea de unitate si ordine, atat de necesara intr-un spatiu mic. Cu ajutorul texturilor si accesoriilor mai colorate decorul capata personalitate.

Apartamentul primeste multa lumina naturala, iar albul amplifica spatiul; este o situatie fericita pentru cei 50 de metri patrati si trei camere nou conturate.

Cele doua dormitoare sunt absolut minimal tratate si amenajate cu strictul necesar. In camera copilului au fost integrate corpuri de mobilier pentru o depozitare variata si un mic birou, dar dormitorul cel mic al parintilor se limiteaza doar la un pat si polite incastrate intr-o nisa. Pentru ca lumina naturala sa patrunda si in baie, in partea superioara a peretelui dintre cele doua incaperi a fost inserata o fereastra interioara. Optimizarea este cuvantul de baza si in perimetrul baii, unde a fost integrata o zona de depozitare imediat sub lavoar si amenajat un dus tip walk-in; structura metalica tip glasvand preia modelul ferestrei mai sus mentionata.

Te invitam sa urmaresti si imaginile din galeria foto pentru un plus de inspiratie.

Proiect realizat de echipa WTF / A Architects

Reclama

Articole noi

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...

Cunoști cele cinci avantaje ale colțarelor?

Astăzi îți vom spune de ce colțarele sunt piesa...