Dining integrat in bucatarie – 10 modele cu stil

Desi conceptul de dining este asociat, de obicei, unui spatiu in afara bucatariei, tendintele ultimilor ani au produs o schimbare la nivelul pozitionarii lui in interiorul locuintei. Bucataria devenind inima casei, locul unde petrecem cel mai mult timp, gatind, luand masa si socializand cu familia si prietenii, in mod firesc si diningul a suferit o transformare, el nemaifiind o camera sau o zona de sine statatoare, ci mai degraba integrat spatiului bucatariei. Iata cateva idei pentru inspiratie in crearea unui colt practic si placut in bucatarie.

Deschide Galeria

Pentru bucatarii lungi, cu dispunere paralela a blaturilor, masa de dining ar putea fi asezata in capatul camerei, inspre fereastra, acolo fiind cea mai luminata zona. Daca exista un balcon in continuarea bucatariei, atunci acesta ar putea fi reconfigurat si camera prelungita pentru un plus de spatiu.

Designul de interior din zilele noastre mizeaza cat mai mult pe crearea unor zone confortabile, placute care sa te invaluiasca intr-o atmosfera calda. Si unde sa ne dorim mai mult aceasta senzatie decat in bucatarie. De aceea, lemnul este o optiune mai mult decat potrivita. O masa rotunda si scaune din lemn cu pernute moi, plus cateva detalii mici care personalizeaza spatiul intr-un mod placut.

Citeste si despre: cum integram conceptul de dining intr-un spatiu mic

In interiorul bucatariei, masa de dining poate fi asezata si la perete si scaunele in jurul ei. Important aici: e bine sa va asigurati ca exista suficient spatiu de circulatie si ca masa nu incomodeaza traficul. Pentru a evita astfel de cazuri, se recomanda o masa mai lunga si mai ingusta in latime, pliindu-se astfel pe configuratia bucatariei.

Pentru a pune in valoare zona diningului, iluminatul are un rol principal. Astfel, se poate opta pentru un corp de iluminat suspendat asezat deasupra mesei care sa asigure un punct de interes in incapere, oferind in acelasi timp cantitatea de lumina necesara.

Bucatariile cu dispunere in L ofera un spatiu mai generos, astfel ca masa de dining poate fi asezata chiar in mijlocul incaperii. Avand aceasta pozitie, zona merita pusa in valoare printr-o masa sau scaune cu un design sau o culoare deosebita. Puteti pastra mobilierul alb pentru a o scoate si mai mult in evidenta.

O abordare interesanta si mai ales practica este cea a unei mese in continuarea insulei de bucatarie. Poate fi folosita ca zona de bar, zona de luat o gustare rapida sau pentru cina luata impreuna cu familia. O idee de luat in calcul pentru spatii neconventionale. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole