Dispunerea faiantei si gresiei in baie – 6 exemple de amenajari cu stil

Renovarile sunt necesare, fie ca ne mutam in casa noua sau doar pentru ca ne dorim o schimbare in decorul unei camere. De cele mai multe ori bugetul este limitat, iar costurile pot depasi lejer planul initial.

Deschide Galeria

Cand ne gandim la baie, primul lucru pe care l-am schimba ar fi placile ceramice. Ne gandim ca o faianta sau gresie noua vor produce acel impact pe care ni-l doream atat de mult. Pe piata vom gasi numeroase modele si combinatii din cele mai variate potrivite pentru stilul oricarei amenajari. Pentru a obtine un strop de originalitate va propunem sa exploram cateva idei de dispunere a fliselor intr-un mod creativ.

Sa luam, de exemplu, clasicele flise dreptunghiulare albe. Asezate pe perete, una langa alta, va vor transmite o stare de monotonie, nedorita de altfel in amenajarea cea noua. Abordati problema din alt unghi: intercalati-le astfel incat sa rezulte jocuri de forma literei L sau chiar zigzaguri. Inainte de a le fixa pe perete, jucati-va putin cu modelul dorit si evaluati in ce masura va satisface noua optiune.

Formele hexagonale se numara printre tendintele anului in materie de placi ceramice, in special pentru pardoseala. Si aici puteti explora noi valente in ceea ce priveste modelul. Creati alte forme hexagonale, mixand albul cu un alb murdar sau bej si negru (vezi modelul in galerie). Un astfel de proiect necesita timp si migala, insa rezultatul merita efortul.

Un alt model interesant de abordat consta in realizarea dungilor de culori diferite pe peretele cu dusul sau cada. Aici puteti opta pentru flise mici in doua nuante (din care una mai inchisa pentru contrast). Alegeti culorile care va fac placere, albastrul sau verdele fiind printre cele recomandate.

Daca va plac culorile dar spatiul ingust si lipsa luminii naturale va impiedica sa le integrati pe o scara mai larga, alegeti o varianta simpla, dar de efect. Ca baza, mizati pe flise albe (patrate sau dreptunghiulare) si creati un brau din flise mici, hexagonale negre. De asemenea exista si varianta ca in locul braului, sa experimentati cu intercalarea placilor colorate intr-o ordine aleatorie.

Designerii ne recomanda ca peretii din baie sa nu mai fie placati integral cu faianta, ci doar in zonele cu expunere directa la apa, cum ar fi lavoarul sau cada. Chiar si pe aceste zone restranse se pot utiliza modele, chiar si brauri cu flise colorate, mai mici ce-i drept, insa cu impact asupra decorului general din baie. 

Modelele tip mozaic prind contur in amenajarile de baie. Este o idee pe cat de interesanta pe atat de originala in decor. Cand abordati un astfel de tipar, e bine sa aveti lumina naturala in baie sau mult alb cu care sa echilibrati spatiul.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole