DIY: Cum sa faci cel mai creativ ghiveci?

Plantele, florile, copacii si orice forma de vegetatie arata bine si dau bine in casa si la curtea omului. Cu toate acestea, o planta extraordinar de frumoasa poate sa aiba un aspect foarte putin atragator daca este plantata intr-un ghiveci urat sau total nepotrvit, cum ar fi cutiile de margarina sau de smantana.

Deschide Galeria

Nu. Asemenea lucruri nu se fac in designul interior si exterior, decat daca au un scop eco si sunt imbinate intr-un bun-gust de invidiat.

Pentru ca tu sa ai cele mai inventive, creative si originale ghivece, avem aici cativa pasi usori din categoria DIY – Do It Yourself!

Primul pas este sa cumperi un vas foarte mare de lut sau sa cauti o galeata foarte veche, dar totusi fara gauri. Dupa ce te-ai asigurat ca ai vasul sau galeata potrivite, incearca sa faci rost sau sa achizitionezi un grilaj mic si flexibil din metal.

Dupa ce ai fixat bine grilajul, alege cel mai bun pamant pentru planta pe care ai de gand sa o plantezi in acest ghiveci inventiv. Odata ales pamantul, toarna-l cu grija in ghiveci, pana cand ai umplut aproape complet partea mai mica separata de grilaj, iar partea mai mare trebuie sa fie umpluta pana la jumatate.

Acum ca ai grilajul din ghiveci bine fixat, iar pamantul este gata pentru plante, poti incepe sa torni apa in partea mai mare, pana se umple si astfel vei avea un mix iaz, chiar la tine in vas.

Un asemenea ghiveci foarte practic, atractiv si inedit este o solutie foarte ieftina de a da un plus de originalitate plnatelor tale, care cu siguranta vor iesi in evidenta, atat prin frumusetea lor, cat si prin aspectul vasului in care au fost plantate.

Tu ce alte idei in genul DIY – Do It Yourself cunosti? Spune-ne si noua!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole