DIY – cum sa refolosesti resturile de faianta ramase dupa o renovare

Cu totii am trecut prin cel putin o renovare majora in casele noastre si stim ce presupune aceasta. De cele mai multe ori, in urma acestui proces, raman materiale precum parti din parchet, gresie sau faianta de care nu mai ai nevoie. Daca ai putin timp liber in weekend, iti propun un exercitiu creativ, de tipul proiectelor DIY prin care sa refolosesti resturile de la placi ceramice, fie ele gresie sau faianta. Iata ce poti face cu ele.


Deschide Galeria

Sa luam, de exemplu, o jardiniera. Resturile de faianta tip mozaic (acele patratele mici care pot fi de diferite culori) pot fi lipite de exteriorul jardinierei si astfel sa obtii o noua infatisare pentru suportul plantelor tale.

Pe un principiu asemanator poti folosi resturile de faianta pentru a decora oglinda din baie. Daca oglinda e patrata, poti realiza o rama mozaic pentru a infrumuseta decorul din baie. Acesta este un tip de proiect pe care il poti realiza si independent, cumparand exact tipul de placi pe care le doresti pentru proiectul tau.

Sunt convinsa ca ai pe balcon un scaun sau o masuta pe care o folosesti ca suport pentru ghivecele florilor. Daca felul cum arata te nemultumeste, bucatile de faianta sunt o solutie la indemana. Sezutul sau tablia (daca ne referim la o masa) se pot transforma lipind bucatile de placi (sau placa in functie de marime) pe respectiva suprafata.

Placile de faianta cu model pot decora un perete. Cum? Inramandu-le ca intr-un tablou. Daca ti-au ramas patru placi care compun modelul respectiv, adera-le la o suprafata si inrameaza-le. Daca esti talentat, poti desena chiar tu un model (pentru placile albe) sau folosi un sablon sau stencil.

Tava mare pe care o folosesti pentru a servi bauturile musafirilor poate primi si ea un nou look cu bucatile de placi tip mozaic. Alege un model pe placul tau si lipeste-le pe suprafata interioara a tavii.

Pentru toate aceste mini-proiecte diy vei avea nevoie de adeziv special pentru placi ceramice pe care le poti gasi in magazinele de bricolaj. Consulta-te cu personalul specializat pentru sfaturi sau intrebari referitoare la adezivul special pentru diferitele suprafete. 

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...