DIY – Raft invizibil pentru carti

Daca iti place sa citesti, ai colectionat multe carti dar nu ai o biblioteca in care sa le depozitezi iti sugeram sa-ti construiesti un raft invizibil pentru carti.

Deschide Galeria

Este o idee cat se poate de originala si de creativa, si in acelasi timp usor de realizat. Nu ai nevoie decat de:

 • coltare metalice de mari dimensiuni;
 • dibluri;
 • bormasina;
 • creion;
 • boloboc;
 • banda dublu adeziva.

Numarul coltarelor depind de cate raduri de carti vrei sa faci. Sa zicem sa vrei trei randuri, in cazul asta ai nevoie de 6 coltare solide, cate doua pentru fiecare rand.

Citeste si 20 de idei ingenioase pentru construirea de rafturi

Pasii pe care trebuie sa ii faci sunt urmatorii:

 1. Fa inainte de toate, pe hartie, o schema a rafturilor, unde ai vrea sa fie amplasate. O schita mai complexa are nevoie de o atentie mai mare. Trebuie masurat cu atentie si respectate proportiile. Iti recomandam sa nu incarci prea mult un raft, sunt suficiente 7-8 carti pe raft.
 2. Stabileste zonele de pe perete unde ai vrea sa amplasezi rafturtile si asigurat-te ca peretele este destul de solid. Pe un perete de rigips, de exemplu, nu se poate monta deoarece nu ar putea sustine greutate mare. Dupa ce stabilesti zonele marcheaza-le cu creionul. Foloseste bolobocul pentru a te asigura ca locurile unde vor fi prinse coltarele sunt la acelasi nivel. Intervalul dintre cele doua coltare ale raftului trebuie sa fie de minimum 25 de cm, pentru a avea stabilitate.
 3. Fa gaurile in perete si fixeaza coltarele cu ajutorul diblurilor. Asigura-te ca sunt prinse bine in perete.
 4. Prima carte care va fie asezata trebuie sa fie si cea mai mare. Astfel poti aseza in continuare celelalte carti, in ordine descrescatoare. Daca ai aseza invers, cea mai mica carte jos, ai risca sa se prabuseasca raftul la o incarcare disproportionata.
 5. Foloseste banda dublu adeziva pentru a lipi coperta cartii de la baza pentru ca aceasta sa nu atarne in voie.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole