DIY: semineu cu bancuta pentru gradina

Stim ca vara e pe final, insa pentru proiectele DIY anotimpul nu conteaza. Astazi, iti propunem o idee simpla dar cu mare impact. Daca te grabesti, vei mai putea sa te bucuri o perioada de serile racoroase ale toamnei petrecute afara la gura focului alaturi de cei dragi.

Deschide Galeria

Iata despre ce e vorba – un semineu sau mai bine zis o vatra cu o bancuta imprejur. Intai si intai stabileste locul in care vei face asamblarea. Sapa pana la marimea potrivita, dar ai grija sa lasi in centru un loc pentru a putea face focul propriu-zis. Adauga prundis sau pietris pentru a stabiliza zona. Apoi adauga nisip, aproximativ un strat de 10 cm.

Urmatorul pas consta in a pozitiona pietrele de pavaj. Incepe prin a delimita locul vetrei; pune pietrele de jur imprejur si apoi mai traseaza cateva linii cu pietrele care sa iti serveasca ca puncte de sprijin pentru montajul final.

Indicat este sa montezi pietrele concentric astfel ca pornind de la locul vetrei, vei merge in cerc cu fixarea pavajului pana cand intreaga zona este acoperita complet. Lucrati dinspre interior spre exterior si aveti grja sa nu puneti nisip intre pietre inca pentru a putea face modificari daca este necesar. Folositi o scandura suficient de lunga sau daca esti un tip meticulos, apeleaza la o cumpana pentru a verifica cat de bine ai montat pietrele. Acum e momentul sa faci modificarile de rigoare, daca este cazul.

Fixeaza pavajul cu nisip si iata prima parte a proiectului este gata. Pentru a adauga bancuta, poti folosi orice metoda doresti. Scandurile sunt o varianta practica si usor de manuit.

Stabileste o distanta de aproximativ 40 de cm deasupra pavajului. Alege 10 scanduri si fixeaza-le la aproximativ un metru distanta unul de celalalt. Scandurile suport le poti vopsi in negru pentru un plus de efect. Vei mai avea nevoie de un fierestrau pentru a taia partile de lemn atunci cand executi montajul si de suruburi.

Trecem acum la partea de montare a bucatilor de lemn. Si aici veti avea nevoie de un sprijin fix si de suruburi. In galerie este prezentat in detaliu montajul lor, ca de altfel intreg proiectul. Puteti sa mai adaugati prundis sub noua banca si sa o incadrati tot in pietrele de pavaj pentru un aspect ingrjit.

Puteti sa va bucurati acum de noul semineu din gradina! Il puteti folosi chiar si ca gratar pentru mese delicioase! 

Sursa foto: instructables.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole