Povestea pe care te invitam sa o descoperi in acest articol este o veritabila sursa de inspiratie. Vei afla despre cum doi tineri din Rusia, Karina si Yuri, si-au amenajat apartamentul de doua camere fara a apela la serviciile unui designer de interior. Totul a fost realizat in opt luni de zile, la timp pentru venirea pe lume a bebelusului lor.

Cum a pornit proiectul si ce si-au dorit sa obtina? Amenajarea a pornit de la nevoia de a crea o camera pentru copil, dar fara a renunta la dormitorul matrimonial si de a avea suficiente spatii de depozitare pentru nevoile lor. Nu au urmarit un anumit stil, ci doar sa contureze un ambient luminos, primitor si, mai ales, functional. Inspiratia au gasit-o in articole si site-uri de specialitate, precum si in magazinele de mobilier si bricolaj. Pas cu pas, au reusit sa compuna caminul mult visat pe care l-au personalizat cu decoratiuni, suveniruri din vacante si obiecte handmade realizate chiar de Karina.

Cea mai importanta transformare pe care au adus-o apartamentului a fost eliminarea livingului care a devenit camera copilului. Au cantarit bine aceasta decizie, ba chiar au luat in calcul si mutarea intr-un apartament mai mare, de trei camere, care sa le asigure un plus de confort. Decizia finala a fost insa ca isi pot amenaja actualul spatiu in asa fel incat sa nu resimta lipsa camerei de zi.

Lucrarile au fost costisitoare si de durata pentru ca au fost necesare decaparea si indreptarea peretilor, inlocuirea instalatiilor electrice si sanitare, schimbarea tamplariei si a usilor, inlocuirea pardoselilor cu parchet si gresie.

Pentru ca spatiul sa para mai mare, au optat pentru vopsea in ton de gri light, deschis, de la Dulux. Au avut si optiunea albului, insa griul pe care l-au si testat in prealabil s-a dovedit a fi o alegere mai inspirata; reprezinta fundalul pe care au adaugat accente discrete de culoare si chiar un perete-accent cu tapet in zona de luat masa din bucatarie.

Eliminand livingul, accentul s-a mutat pe zona bucatariei si a balconului. Reminescente ale unei camere de zi vom gasi si in dormitorul matrimonial printr-un loc cu bancuta amenajat la fereastra.

Dupa cum vei putea vedea si in imagini, bucataria este destul de restransa. Dar, cei doi au facut o treaba minunata cu amenajarea ei! Au reusit sa optimizeze spatiul cu mobilier dispus pe trei laturi, incluzand si electrocasnicele, ba chiar si o mini-masa de calcat! Au realizat totul pe comanda cu ajutorul unui tamplar. Pentru locul de luat masa au prevazut si o bancuta ce include spatiu pentru depozitare. Un corp similar au realizat si pentru balcon, ca loc pentru sezut cu depozitare inclusa.

Ne place cum au reusit sa valorifice fiecare zona din apartament. Balconul, desi foarte mic, este un spatiu excelent de relaxare. Au vopsit caramida aparenta cu alb, iar pe un perete au adaugat o oglinda cu rama de fereastra – un truc excelent pentru a reflecta lumina si a crea iluzia de mai mult spatiu! In partea inferioara, doua rafturi adapostesc carti si suveniruri.

Dormitorul este o camera privilegiata prin prisma privelistii de care te poti bucura. De fapt, acesta a fost punctul de plecare in amenajare. Avand panorama in minte, au gandit aceasta dispunere cu banca sub fereastra, iar de o parte si cealalta au integrat doua corpuri de depozitare. Toate piesele sunt albe, inclusiv mastile de calorifer sau draperia in stil roman. Petele de culoare vin de la noptierele galbene si decoratiunile din interior. Din fericire, spatiul le-a permis sa integreze si un dressing pentru haine.

Pentru camera bebelusului, Karina a fost artizanul din spatele multor decoratiuni de aici. Linia cromatica este aceeasi folosita in intreaga casa, accesoriile si jucariile fiind cele care anima decorul. Un dulap similar au integrat si in aceasta camera pentru a fi siguri ca reusesc sa pastreze laolalta toate lucrurile necesare unui copil.

Bine optimizat a fost si spatiul din baie. Au reusit sa monteze masina de spalat rufe chiar sub blatul lavoarului, iar in partea superioara sa adauge doua dulapuri, unul cu usi tip oblon si celalalt cu usi acoperite cu oglinzi.

Ne-a placut mult acasa la Karina si Yuri! Mizand pe o abordare neconventionala prin renuntarea la living si cautand solutiile potrivite pentru spatiul pe care l-au avut la dispozitie au reusit sa inchege cu bun-gust un camin frumos, modern si functional. Speram sa te inspire si pe tine!

Foto: Yuri Grishko

Vine Craciunul! Pregateste casa pentru cei dragi cu decoratiuni speciale! Avem cateva sute de recomandari aici!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!