Dorothy Draper-povestea designului său inovator

Dorothy Draper a fost un designer american de interior care a revoluționat lumea designului interior în secolul al XX-lea. Ea a fost cunoscută pentru stilul său exuberant și colorat, care a fost o evadare binevenită de la austeritatea stilului art deco.

Sursă foto: flowermag.com

Draper s-a născut în 1888 în New York City. Ea a început să lucreze ca designer de interior în anii 1920, după ce a divorțat de primul ei soț. Ea a fost rapid recunoscută pentru talentul său și a început să lucreze pentru unele dintre cele mai bogate familii din America.

Draper a fost o inovatoare în designul interior. Ea a fost unul dintre primii designeri care au folosit culori puternice și modele îndrăznețe. Ea a fost, de asemenea, o susținătoare a utilizării mobilierului confortabil și a accesoriilor care să creeze o atmosferă primitoare.

Stilul lui Draper a fost cunoscut sub numele de „New Look” și a devenit foarte popular în anii 1940 și 1950. Ea a scris mai multe cărți despre designul interior, inclusiv „The Joy of Decorating” (1939) și „Homes I Have Designed” (1964).

Draper a continuat să lucreze ca designer de interior până la moartea ei, în 1969. Și lăsat o moștenire în lumea designului de interior care continuă să inspire designeri din întreaga lume.

Iată câteva dintre cele mai inovatoare aspecte ale designului lui Dorothy Draper:

Utilizarea culorilor puternice: Draper a fost unul dintre primii designeri ce au folosit culori puternice în designul interior. Din punctul său de vedere culorile pot crea o atmosferă vibrantă și energică.

Utilizarea modelelor îndrăznețe: Draper a fost, de asemenea, o susținătoare a utilizării modelelor îndrăznețe în designul interior. Ea credea că modelele sunt detalii interesante care pot atrage atenția.

Utilizarea mobilierului confortabil: Draper credea că mobilierul ar trebui să fie confortabil, precum și frumos. Ea a folosit o varietate de materiale și stiluri pentru a crea mobilier care să fie atât elegant, cât și relaxant.

Utilizarea accesoriilor care să creeze o atmosferă primitoare: Draper credea că accesoriile pot face o mare diferență în aspectul unui spațiu. Ea a folosit o varietate de accesorii, cum ar fi covoare, draperii, picturi și fotografii, pentru a crea o atmosferă primitoare și confortabilă.

Draper a fost o figură importantă în lumea designului interior, fiind o inovatoare care a ajutat la redefinirea modului în care oamenii percep designul interior.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole