fbpx

Doua apartamente intr-unul singur – reamenajare cu influente eco-friendly

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Ideea principala a proiectului de amenajare a acestui spatiu a constat in renovarea si combinarea a doua apartamente alaturate. Acestea apartin unui cuplu care si-a dorit o locuinta care sa aiba un mediu prielnic pentru a-si creste copii dar si spatiu suficient pentru nevoile lor.

Deschide Galeria

Durabilitatea a fost prima cerinta pe care proprietarii au solicitat-o arhitectilor care s-au ocupat de amenajare. Au fost utilizate nu numai materiale durabile dar s-a incercat o proiectare cat mai ecologica care sa incurajeze practici si stiluri de viata durabile.

Asadar au fost integrate in piesele de mobila o serie de ornamente sub forma de taieturi si insertii. Pentru unele parti ale locuintei au fost alese niste panouri din lemn cu o serie de orificii care creeaza o senzatie interesanta data de jocul de lumini si umbre. Aceste panouri fac ca atmosfera sa fie mai intima dar pot fi si niste elemente de decor care filtreaza lumina dar in acelasi timp asigura o buna circulatie a aerului in interiorul camerelor.

Pe langa rolul decorativ al acestor panouri ele sunt un artificiu la care arhitectii au recurs pentru asigurarea aerului conditionat pe cale naturala. Astfel racoarea va fi asigurata pe toata perioada verii.

O parte din lemul folosit a fost recoltat din padurile locale iar o parte din el este chiar reciclat. Toate electrocasnicele sunt eficiente din punct de vedere energetic. In plus demolarea pentru reconfigurarea spatiului s-a facut cu un minimum de materiale, o parte dintre acestea fiind recuperate si reciclate.

Unele piese de mobila au fost fabricate din bambus. Acest lemn este originar din tarile asiatice si are marele atuu ca este o planta care nu necesita replantare, lemnul din bambus fiind astfel considerat un produs ecologic. Si in acest apartament mobila din lemn de bambus are un aspect deosebit si nu difera cu nimic din punct de vedere estetic lemnul obisnuit, aceasta fiind solutia ideala pentru cei ce apreciaza eleganta si rafinamentul, dar vor sa adopte si un stil de viata eco-friendly.

Majoritatea solutiilor de iluminat sunt pe baza de LED-uri. Aceste au fost incluse in diferite locuri din casa pentru a crea un efect interesant.

Per ansamblu aceasta locuinta a beneficiat de un design interior modern cu mici accente minimaliste in care totul “respira” confort si relaxare. Nuantele si texturile folosite ofera o nota de eleganta si de familiar in acelasi timp, iar spatiul destul de generos transforma locuinta in locul de joaca perfect pentru cei mici.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...