Draperiile – abordari originale pentru decor

Draperiile pot fi mai mult decat simple materiale asezate deasupra ferestrelor pentru a limita cantitatea de lumina. Rolul lor in decorul casei poate fi unul mai important, oferindu-ne noi idei pentru a le folosi in scopuri inedite.

Deschide Galeria

In mod evident, draperiile imbraca camera, oferind textura, culoare si caldura atmosferei per ansamblu. Pe langa rolul decorativ, draperiile pot fi folosite pentru a atrage atentia si pentru a crea un punct de interes intr-o camera. Daca patul se afla in dreptul ferestrei, atunci impuscati doi iepuri dintr-o lovitura. Folositi un material colorat, texturat sau chiar cu model pentru a crea dublu impact amenajarii.

Iata un truc la care probabil nu v-ati gandit; draperiile pot face spatiul sa para mai mare extinzand atat inaltimea cat si lungimea draperiilor dincolo de dimensiunile ferestrei. Astfel, veti crea impresia ca tavanul pare mai inalt si fereastra mai larga. Pentru maximum de efect, folositi nuante deschise, neutre sau doar albe, in special pentru perdele. Albul amplifica lumina si mareste vizual spatiul locuibil.

Draperiile va pot ajuta sa ascundeti locuri din casa, care nu sunt tocmai placute de privit, cum ar fi spatiile de depozitare incarcate cu diverse lucruri. Cu o simpla draperie veti acoperi simplu si repede acel loc si camera va parea mai ordonata.

Pentru spatiile mici, folositi draperiile pentru a separa vizual doua spatii cum ar fi livingul de zona de dormit. Aceasta idee merge bine in garsoniere sau studiouri. Patul va ramane astfel intr-o zona relativ intima, departe de ochii curiosi ai musafirilor. In plus, avantajul este ca nu ocupa spatiu precum o usa sau un perete despartitor.

Draperiile nu trebuie sa fie obligatoriu in aceeasi culoare ca cea a peretilor. Intr-adevar, folosirea culorilor sau nuantelor asemanatoare aduce armonie vizuala, creand o coerenta la nivelul amenajarii, insa evitati sa picati in extrema monotoniei. Cateva tonuri mai deschise sau mai inchise ale aceleasi culori sau nuante mai atragatoare, ori un model discret, vor fi tot ceea ce aveti nevoie pentru un decor modern si placut.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole