Druzhba Holiday Center, un hotel dincolo de imaginatie

In miez de vara, apasam butonul de pauza si plecam in vacanta. Pentru cei pasionati de locuri speciale si de constructii impresionante, totul conteaza: de la arhitectura orasului sau obiectivele turistice pana la designul interior al camerei din hotelul in care este cazat.

Deschide Galeria

Dupa ce v-am povestit despre cele mai frumoase hoteluri din lume, sa ne oprim putin atentia asupra unei statiuni construite in jurul unei constructii impresionante, Druzhba Holiday Center din Yalta, in peninsula Crimeea.

Hotelul a fost construit pe malul Marii Negre in 1984 de catre arhitectul ucrainean Igor Vasilevski in urma unui contract semnat intre rusi si cehi. Ideea de la baza acestei cladiri impresionante este legatura dintre cele doua popoare care cu ani in urma au plecat impreuna in spatiu. Se spune ca, in contextual razboiului rece, atunci cand a fost construit, Ministerul Apararii din Statele Unite ale Americii au intrat in alerta crezand ca acesta este un nou tip de lansator de rachete.

Constructia este foarte rezistenta la cutremure, accesul se fape printr-un pod de sticla sustinut de piloni uriasi de ciment, cum este si intregul hotel, care se continua cu o scara, iar accesul intre etaje se face cu ajutorul unor lifturi ascunse in cele trei picioare gigantice care tin intregul hotel de sase etaje la inaltime.

In centrul constructiei de forma rotunda se afla o sala de cinema, o piscina si o cafenea. Camerele sunt dispuse pe cercuri concentrice oferind o priveliste superba catre Marea Neagra. De la distanta, aceasta dispunere a camerelor, fac hotelul sa para un monumental fierastrau circular vopsit integral in alb. Cu siguranta o cladire spectaculoasa. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole