Dusul walk-in – o abordare moderna pentru o baie mica

Daca planuiesti renovarea baii si iti doresti sa optimizezi spatiul din baie, atunci un dus tip walk-in poate fi solutia potrivita.

Deschide Galeria

Cu siguranta stii acele modele clasice de cabine de dus, voluminoase, cu usile care in timp se deterioreaza sau care se curata greu fiind necesara cateodata si demontarea. Poti uita de toate aceste neajunsuri cu un dus walk-in. Hai sa afli mai multe informatii despre un astfel de produs.

Aces tip de dus este de fapt o cabina de dus dar fara cadita si chiar fara usi. Delimitarea se face, in general, printr-un paravan din sticla securizata. Practic, stai pe gresie si faci dus, iar apa se scurge direct prin pardoseala.

Dusurile walk-in sunt versatile, fiind potrivite pentru orice tip de baie. In plus, sunt chiar recomandate pentru baile mici, fiind usor de integrat. Confortabile, functionale si moderne, aceste solutii pentru dus sunt preferatele designerilor mai ales in apartamentele de bloc, in amenajarea unei bai de serviciu unde se doreste instalarea unui dus sau in baia principala in locul unei cazi de baie.

In ciuda aparentelor, o astfel de solutie pentru baie ocupa mai putin spatiu decat modelul clasic de cabina de dus, semicircular cu usi glisante. Astfel, baia pare mai aerisita si mai spatioasa. Castigul este si la nivel estetic, printr-un design unitar, minimal, modern.

In cazul in care doresti sa delimitezi perimetrul cabinei de dus, poti construi un prag. Daca paravanul din sticla nu-ti surade, poti aborda si varianta cu unul sau 2 pereti din zidarie.

Cateva lucruri de luat in calcul

Ca sa previi accidente nedorite, ai nevoie de un sistem de scurgere a apei bine realizat, fie prin canalul clasic, fie printr-o rigola cu gratar. In cazul unei rigole, scurgerea se face pe lung astfel incat apa nu se acumuleaza intr-o singura zona, precum la cele locale. Apeleaza la un instalator profesionist care are experienta in montajul unui astfel de cabina de dus.

In plus, va fi nevoie de o panta de scurgere de cativa milimetri pentru a inlesni scurgerea apei. Acest lucru trebuie luat in calcul chiar de la turnarea sapei sau montare a gresiei.

Pentru ca vei calca direct pe gresie, ia in calcul ca un model lucios va favoriza alunecarea. Poti evita acest lucru alegand un model de gresie cu suprafata mata sau antiderapare. De asemenea, ai putea aseza pe suprafata expusa apei un covoras antiderapant pentru un plus de siguranta.

Un dus walk-in se curata mult mai usor decat o cabina clasica. Este necesar un produs de curatarea geamurilor, iar pentru gresie e suficient produsul cu care dezinfectati in mod obisnuit suprafata pardoselelor.

In galeria foto de mai sus, am realizat o selectie cu diferite modele de bai cu dus walk-in. Speram sa-ti fie de ajutor aceste informatii!

Sursa foto: pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole