E vara! Vedem un film afara? Cum sa-ti amenajezi propriul cinematograf la tine in curte

Vara ne intrebam in fiecare zi cum sa mai scapam de caldura, cum sa ne racorim si sa rezistam eroic in fata soarelui toropitor. Adierea racoroasa a serilor de vara este nepretuita si daca va numarati printre norocosii care au o curte, atunci va veti simti in vacanta la fiecare sfarsit al zilei. Cum? Vizionand un film in aer liber, inconjurati de familie, prieteni, pe saltele comode si cu lumini ce creeaza o atmosfera de poveste.

Deschide Galeria

In primul rand aveti nevoie de un ecran mare si un proiector. In comert exista multe modele de ecrane pentru proiectare, insa sunt si alternative ieftine pe care le puteti improviza acasa. Un exemplu in acest sens este cearceaful. Alegeti locul unde il veti amplasa, tinanad cont si de locul videoproiectorului. Cadrul ecranului il puteti face din lemn sau din tevi PVC pe care, dupa ce ati prins cearceaful de ele, le fixati in pamant sau in niste vase cu nisip.

Fiti atenti ca materialul sa fie alb, fara imprimeuri si sa fie foarte bine intins pe cadru.
Alt ecran improvizat poate fi dintr-o perdea de dus opaca, tot de culoare deschisa. Avantajul e ca au deja gauri de care puteti sa le prindeti pe cadru.

Proiectorul se va conecta la laptop sau alt video player si la un sistem audio pentru o atmosfera cat mai aproapiata de cea de la cinema. 
Amplasati corpuri de iluminat speciale de gradina, cum ar fi felinarele, ori chiar instalatiile din bradul de Craciun. In jurul ecranului sau agatate de copaci, acestea vor face din simpla vizionare a unui film, o experienta inedita. 

Foarte important in acest proiect de amenajare este sa asigurati cele mai relaxante si confortabile locuri din care veti viziona filmul. Asadar, asezati in fata ecranului fotolii puf, saltele pe care sa le umpleti cu paturi din texturi racoroase si perne pufoase sau chiar sezlonguri si leagane. 

Ultimul lucru pe care trebuie sa-l faceti e sa va invitati prietenii, pregatiti floricele si limonada rece.
Daca aveti o curte, profitati de ea din plin. Pe timpul verii sunt nenumarate optiunile prin care sa va relaxati dupa o zi calduroasa, fara sa fiti plecati in vacanta. Daca ai nevoie de idei de amenajare, deschide galeria foto cu diferite cinematografe improvizate in curte. 
 

foto: pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole