fbpx

Eco-friendly: un stil de viata bazat pe reducerea consumului de energie, refolosire si reciclare

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

In ultima perioada termenul eco-friendly a inceput sa fie foarte folosit in diverse medii, atat in discursurile publice cat si in reclame sau chiar scris pe ambalajele unor produse. Acest termen a fost asociat cu atat de multe produse si practici incat sensul a inceput sa capete diverse conotatii. Pe scurt eco-friendly inseamna acele produse sau actiuni care duc la un mod de viata mai sanatos atat pentru planeta cat si pentru locuitorii ei. Prietenos cu mediul, ecologic si verde sunt principalii corespondeti in limba romana ai terenului eco-friendly, dar toate se refera la o relatie de prietenie intre oameni si mediul inconjurator. Aici intra si produsele sau practicile care conserva si protejeaza mediul, si cele care indeamna oamenii sa reduca consumul inutil de apa si energie.
Casele pasive s-ar putea inscrie si ele printre constructiile eco-friendly, acestea ofera o temperatura interioara confortabila atat vara cat si iarna, au un consum redus de energie dar fara a avea o sursa conventionala de incalzire. Aceste case sunt eficiente din punct de vedere energetic iar caracteristica principala consta in reducerea la minimum a consumului de resurse si o independenta energetica aproape completa.
Acoperisurile verzi sunt printre ultimele tendinte indomeniul amenajarilor, acestea reprezinta o combinatie eficienta dintre un acoperis hidroizolat peste care s-a aplicat un alt strat care poate sustine – partial sau total- un mediu natural format din plante. Terasele verzi sunt proiectate special pentru a fi autonome si usor de intretinut, oferind un sistem de acoperis adaptat timpurilor noastre in care oamenii incep sa devina tot mai preocupati de protectia mediului inconjurator si imbunatatirea calitatii aerului.
Acoperisul din stuf este o alta solutie ecologica care poate si folosita ca material de constructie. Stuful este complet impermeabil si iar o casa invelita cu acest material este foarte racorosa pe timpul verii, de asemenea stuful se poate trata pentru a rezista impotriva focului si a mucegaiului.
Mobilierul fabricat din deseuri sau care foloseste cat mai mult lemn reciclat poate fi numit eco-friendly. In aceasta categorie intra si mobilierul din paleti. Mobila facuta din paleti reciclati este atat de cunoscuta incat s-a transformat intr-o adevarata moda. Acest gen de mobilier este foarte popular mai ales in tari precum Danamarca si Norvegia.

Reclama

Articole noi

Mocheta vs parchet laminat în dormitor: care alegere este mai buna?

Dormitorul este cea mai intimă cameră din casă. Dintre...

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...