Eleganta la superlativ – Amenajare apartament doua camere generoase si terasa de 50mp

Cand a fost preluat proiectul, apartamentul situat intr-un bloc nou din Bucuresti era in stadiul “la gri”; avea patru camere in interiorul de 94 de metri patrati plus o terasa generoasa de 50 de metri patrati.

coltar albastru, fotoliu si 2 masute de cafea rotunde intr-un living spatios
Deschide Galeria

Provocarea a constat in amenajarea unui spatiu elegant, aerisit, cu depozitari generoase, pentru tinerii beneficiari.

Cea mai importanta cerinta a clientilor a fost referitoare la compartimentare; si-au dorit sa renunte la dormitoarele suplimentare si sa obtina o zona de zi spatioasa si un dormitor matrimonial cu dressing si baie inclusa.

Modificarile la nivelul compartimentarii au presupus implicit si modificari ale instalatiilor electrice si sanitare, insa rezultatul (un apartament de doua camere, foarte generos) indeplineste cu succes cerintele si necesitatile beneficiarilor.

Zona de zi cuprinde holul de intrare, bucataria, o baie, livingul si locul de luat masa. Zona de noapte este compusa dintr-un dormitor generos, o baie matrimoniala, un hol secundar si o camera de dressing.

Actualul open space format din living si dining a fost obtinut din recompartimentarea a doua dintre dormitoare. Livingul initial a fost transformat in dormitorul matrimonial de 20 de metri patrati. Vechea bucatarie a devenit zona de dressing; in spatiul celui deal treilea dormitor este amplasata bucataria actuala.

Stilul modern cu influente glam cu accente pretioase, aurii si argintii, defineste aceasta amenajare ce poarta amprenta arhitectei Cristina Micu.

Linia cromatica si stilistica se continua armonios in intreaga amenajare, conferind unitate si o personalitate puternica locuintei. Pentru suprafetele mari au fost utilizate nuante neutre: alb, tonuri de gri si negru; puse in valoare de elemente de tip accent  (culori puternice si insertii aurii la nivelul corpurilor de iluminat si a pieselor de mobilier).

Bucataria este compact amenajata, predomina liniile minimaliste. La nivel de finisaje, accentul a fost pus pe valorificarea suprafetelor prin contrast. Astfel, mobilierul gri contrasteaza placut cu placarea cu marmura neagra a peretilor. Insertii de lemn si accente de auriu au fost incluse pentru a contura si mai bine atmosfera glam.Optiunea pentru electrocasnice negre, alese din gama Teka, pune in valoare blatul de marmura Calacatta.

Baile au fost amenajate pentru el si pentru ea, in alb si negru, subliniind feminul si masculinul, in aceleasi note elegante. Dus walk-in, cada freestanding, placi ceramice de la Ragno, baterii aurii, toate imbinandu-se armonios.

Canapeaua din catifea albastru intens si fotoliul rosu bordo contureaza un living modern si impunator. Folosirea marmurei si amplasarea unui semineu in decorul livingului confera eleganta, relaxare si contribuie la creionarea acelui sentiment de “acasa”. Peretele accent a fost finisat cu o vopsea decorativa Murali Artwork.

Diningul este tratat ca o extensie stilistica a zonei de living. Regasim un tapet interesant marca Glamora pe fundalul caruia se proiecteaza scaunele elegante, alese in nuante diferite de catifea.

Perdelele si draperiile din matase, accentele de auriu ale corpurilor de iluminat, covorul de piele din living, toate contureaza stilul glam agreat de beneficiari.

Dormitorul este un spatiu elegant, puternic iluminat natural, in care vedeta este patul tapitat cu catifea verde achizitionat de la Rovere Mobili. Oglinzile fumurii din dressing au rolul de a dubla vizual spatiul.

Parerea beneficiarilor: “Ca sa rezum: Prea putin spus excelent! Colaborarea si proiectul au fost la superlativ! Fiecare colt din casa are o frumusete aparte.

Amenajarea a fost finalizata anul acesta si a durat in total 8 luni, de la stadiul de concept, comenzi finisaje si piese de mobilier, pana la montarea mobilierului si a ultimelor decoratiuni. Situatia actuala a pandemiei Covid19 a influentat derularea santierului prin intarzieri ale furnizorilor de finisaje si mobilier.

Bugetul alocat amenajarii acestui vis elegant a fost de aproximativ 120000 de euro dintre care 50% au fost investiti in mobilierul de interior, corpurile de iluminat si decoratiuni.

Manopera pentru finisaje a insumat aproximativ 15000 de euro iar amenajarea terasei (pergola, plante, deck, mobilier de exterior) a costat 20000 de euro.

Arhitect: Cristina Micucristinamicu.ro

Fotografii: Arthur Tintu

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole