Eleganta monocromatica pentru o amenajare feminina

Detaliile sunt cele care fac diferenta, iar in cazul unei amenajari monocromatice, simetria, functionalitatea si omogenitatea sunt puncte cheie in obtinerea unui rezultat uimitor.

Deschide Galeria

Toate aceste caracteristici sunt indeosebi respectate de catre amenajarea acestui apartament cu trei camere, elegant si modern, in ton cu tendintele actuale.

Livingul, bucataria si zona de dining formeaza impreuna un spatiu generos, deschis, bazat pe nuante calde de beige si accente lucioase. Vorbim in acest caz de o imbinare armonioasa intre sticla, detalii marmorate si mobilier lucios. Canapeaua, taburetele si scaunele din zona de servire a mesei si a barului, indulcesc imaginea prin evidentierea delicatetii catifelei cu care sunt tapitate. Lemnul si lumina naturala care patrunde din plin in incinta spatiului, permit obtinerea unui aspect prospat si relaxant.

In ceea ce priveste accesorizarea si finisajele, feminintatea este cea care isi spune cuvantul. Se opteaza in acest caz pentru detalii geometrice, corpuri de iluminat cu aspect vintage, tablouri pictate manual cu imagini florale si detalii de pietre semi pretioase. In cazul zonei de dining se alege ca pata de culoare albastrul pastelat, pentru a veni in continuarea aspectului natural si fresh al incaperii. Benzile de led incastrate in mobilier si in perete sunt detaliul care aduce romantismul in prim plan. 

Livingul si bucataria se delimiteaza cu ajutorul unui perete fals cu aspect de grilaj, al carui mozaic se regaseste si pe peretele care separa corpurile mobilierului de bucatarie. 

Bucataria pe lung se compune functional prin amplasarea unui mobilier minimalist, generos in privinta spatiilor de depozitare si in perfecta armonie din punct de vedere cromatic cu restul nuantelor alese pentru aceasta transformare. In completarea sa se regaseste o masa cu aspect de bar, in prelungirea blatului care acopera electrocasnicele destinate. Modernitatea isi spune si aici cuvantul prin intermediul iluminatului artificial care se prezinta versatil. Se poate opta pentru o lumina puternica, una difuza sau chiar colorata.

Dormitorul matrimonial poarta eticheta unui aspect regal, clasic si luxuriant. Patul dublu are in componenta sa un cadru si o tablie din catifea iar accesorizarea prezinta accente satinate in culori pastelate. Tot aici regasim o noptiera, o masa pentru machiaj si un mini fotoliu care imbina doua stiluri diferite: modern si clasic.

Pentru ca feminitatea sa fie pusa pe primul loc si in cazul acestei incaperi, corpurile de iluminat, draperia si restul accesoriilor se impun prin detaliile pretioase reprezentate de cristale si accente aurii. Functionalitatea atinge pragul maxim in cazul dormitorului prin ascunderea in spatele unor usi culisante a unui dressing extrem de generos si compartimentat adecvat. 

Tot pentru o amprenta moderna dar si romantica in acelasi timp, se opteaza pentru benzi de led incastrate in galeria draperiei si in spatele oglinzii din zona mesei de machiaj.

Cel de al doilea dormitor se prezinta atat ca zona de relaxare, cat si de intreprindere a activitatilor de birou. Mobilierul se compune dintr-o canapea extensibila, o biblioteca minimalista, un dressing si o zona de birou. Aceasta camera se evidentiaza cel mai mult din punct de vedere artistic si asta datorita desenului mural al carei interpretare se imbina perfect cu lumina reflectata de sporturile pozitionate deasupra sa.

Daca in privinta dormitorului amprenta artistica este definita de ornamentarea murala, in cazul baii putem vorbi de un intreg ansamblu de detalii artistice. Lavoarul se continua cu o ceramica cu aspect elegant, iar in completarea sa regasim o oglinda supradimensionata cu o rama groasa si aspect lucios. 

Accesorizarea placilor de faianta se identifica perfect cu design-ul celor doua corpuri de iluminat care parca plutesc deasupra lavoarului. 

Spatiul de depozitare rezultat din decuparea peretilor, iluminat cu ajutorul benzilor de led, se continua pana in zona cazii pe colt unde, delimitarea se face vizibil cu ajutorul alegerii unei noi nuante in ceea ce priveste ornamentarea murala. Tot in cazul acestui spatiu, punctul de atractie vine din partea tavanului fals, al carui pattern abstract permite trecerea luminii intr-un mod extrem de inedit. 

Designer: Anastasia Design

Foto:  Andrei Belimov-Gushchin

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole