Eleganta si functionalitate intr-o amenajare cu influente nordice

Ne place sa impartasim cu voi amenajari frumoase, care ne inspira si care va pot inspira si pe voi la un moment dat. Astazi vorbim despre un apartament amenajat in stil nordic, un decor armonios, placut.

Deschide Galeria

Amenajarile in stil scandinav se numara printre tendintele ultimilor ani, multi dintre decoratori optand pentru integrarea unor astfel de influente in decorurile pe care le realizeaza. De ce ne place atat de mult acest stil? Simplitatea, eficienta, minimalismul, organizarea si eficienta si mai ales cromatica luminoasa cu inspiratia naturii, iata doar cateva din principalele caracteristici.

Cadrul alb al tavanului si peretilor iti permite sa integrezi usor diverse elemente fara teama ca ele nu se vor potrivi. Albul are acest avantaj de a pune in evidenta orice paleta cromatica si de a valorifica orice spatiu. In plus, reflecta lumina si amplifica spatiul ceea ce este un avantaj pentru un spatiu mic si nu numai. Astfel, albul din amenajarea noastra de azi este baza pentru o cromatica neutra pe alocuri intrerupta de nuante discrete de verde turcoaz.

Lemnul joaca un rol important in orice amenajare scandinava. Nici aici nu face exceptie. Pardoseala, masa de dining dintr-un lemn masiv si picioarele scaunelor Eames pun in valoare frumusetea naturala a acestui material. In plus, lemnul transmite caldura si se combina placut cu albul.

Avem un spatiu dinamic, elegant si mai ales functional cu un decor luminos, degajat. Simplitatea si lipsa unor elemente decorative care sa incarce decorul face din aceasta amenajare una pe care o putem folosi ca sursa de inspiratie pentru propria locuinta.

Livingul si diningul sunt armonios integrate in aceeasi camera, fiecare zona fiind bine delimitata vizual. Diningul cu masa si corpul de iluminat suspendat, alaturi de cateva tablouri care decoreaza intr-un mod original aceasta zona si apoi zona de living, cu o canapea gri, fotoliu si comoda pentru televizor, iata descrierea unui spatiu minimalist, dar nu lipsit de sarm. Decoratiunile discrete vin sa imbogateasca textural si senzorial incaperea. De la plante si flori pana la rafturi si mobilier de usoara inspiratie retro, spatiul respira bun gust si eleganta subtila.

Dormitorul si baia pastreaza aceeasi linie a simplitatii insa nu fara detalii are sa ne atraga privirile. Corpul de iluminat din dormitor sau decoratiunile din baie, iata doar aceste doua exemple care ne demonstreaza cum poti crea interes intr-o amenajare fara a exagera sau a forta nota. 

Sursa foto: estiloydeco.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole