Eleganta simplitatii in amenajarea unui apartament de trei camere

Amenajarea acestui apartament elegant nu a presupus modificari majore de compartimentare ci regandirea eficienta a fiecarui spatiu si crearea unei atmosfere armonioase.


Deschide Galeria

Spatiul de 127 de metri patrati, amenajat de studioul de arhitectura Two Sides, este distribuit intr-un dormitor matrimonial, hol  de intrare, un dormitor pentru doi copii, bucatarie cu loc de luat masa, un living generos,  care comunica cu bucataria printr-un gol de usa cu ancadrament, o baie cu cada, o baie de serviciu si un dressing.

Beneficiarii si-au dorit o locuinta moderna, in care sa primeze aspectul functional, dublat de confort si elemente vizuale placute. Astfel, regasim camerele amenajate aerisit, simplu si elegant, fara exces de ornamente. Personalitati pragmatice, clientii au mizat in primul rand pe calitatea materialelor si functionalitatea mobilierului 

Modernismul, cu liniile sale clare, geometrice, se citeste in fiecare zona a locuintei. Tinand cont de dorintele beneficiarilor, echipa de design a propus si implementat  cu succes un joc de texturi si finisaje mate, care confera relaxare intregului spatiu.

Concept cromatic

Conceptul cromatic are la baza culori pamantii, neutre, incarcate de caldura. Accentele de culori primare intense contrasteaza cu finisajul alb mat al plafoanelor si plinta alba continua, cu profilatura clasica. Albastrul, folosit in diverse tonalitati, este culoarea care predomina ca accent in fiecare zona a locuintei si ii confera acesteia o stare generala de relaxare si calm.

Dormitorul copiilor prezinta o combinatie de culori deschise, pastelate, crem si  bleu, care par desprinse dintr-o poveste. Delimitata de pereti portanti, suprafata si configuratia acestei camere au ramas neschimbate.  In dormitorul matrimonial a fost ales un tapet textil cu inspiratie din flora si fauna, in nuante placute de crem si albastru intens, constituind un fundal calm pentru tablia patului.

Finisaje pardoseli si tavane

Pentru a mentine continuitatea amenajarii si a da senzatia de mai mult spatiu a fost ales aceasi finisaj de pardoseala pentru zonele de zi, parchet stratificat intr-o nuanta rece, neutra. In bucatarie si baie regasim o pardoseala de gresie crem, un fundal potrivit pentru mobilier.

Tavanele sunt simple, moderne,  cu inaltimea generoasa de 2.90 metri, finisate alb mat, cu corpuri de iluminat diafane care accentueaza gratios  zonele si centrele de interes, conferind in acelasi timp iluminatul general optim.  Un detaliu elegant, estetic si practic, este nisa din plafon pentru mascarea sinelor de perdea si draperiile din satin.

Amenajarea livingului

Centrul de interes al livingului il reprezinta ansamblul de canapea, taburet , fotoliu si masuta de cafea, care ocupa o buna parte din camera, fara a o incarca excesiv. Iluminata natural de suprafata vitrata mare din spate, compozitia este orientata catre peretele media din living, cu suficient spatiu de depozitare. Fotoliul din catifea intr-o nuanta de galben intens contrasteaza placut  cu restul amenajarii si da senzatia de masivitate, accentuand importanta zonei de relaxare, in timp ce canapeaua de tip coltar, din piele intoarsa, pare a fi o prezenta discreta dar importanta in decor.

Intr-un dialog armonios cu peretele albastru amprentat si galbenul fotoliului, regasim pernele decorative de pe canapea , din material textil,  albastru si galben.  Masuta de cafea din lemn inchis pune in evidenta centrul compozitiei si confera dinamism prin amplasarea ei la 45 de grade fata de peretii camerei. Pentru sporirea senzatiei de relaxare, ritmul celor trei tablouri de pe peretele albastru, realizate la comanda,  reda scene din natura, calme si linistitoare, integrate cu succes in paleta cromatica a amenajarii.

 

Autori:  

Bronnikova Alexandra, Victoria Kachurovskaya, Dmitriy Sheshunov

Studio de arhitectura: Two Sides

Articole noi

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...