Amenajat pentru o tanara care lucreaza in afara tarii si vine ocazional in vizita, studioului iese in evidenta prin imbinarea curajoasa a stilului modern cu elemente traditionale romanesti si accente de culori saturate, puternice. Este amplasat intr-un complex rezidential din Bucuresti si dispune de doar 41 de metri patrati utili plus 3 metri patrati de terasa.

Proiectul a fost preluat in stadiul la gri (fara finisaje si obiecte sanitare). Nu au fost necesare modificari de compartimentare insa au fost realizate anumite ajustari la instalatiile electrice si sanitare pentru a corespunde conceptului.

Amenajarea a avut ca punct de plecare directia dorita de client: prezenta elementelor traditionale si a unor accente din culorile preferate ale acestuia: nuante de rosu carmin, magenta, roz-violet pal

Beneficiarul si-a dorit o locuinta placuta, confortabila, cu finisaje si mobilier de calitate. A gasit portofoliul Miso Architects cautand pe internet si a decis sa inceapa colaborarea cu ei. 

Din cauza faptului ca nu locuieste in tara, intalnirile client-arhitect au fost rare, de aici si termenul mare de desfasurare al proiectului (mai 2017-iulie 2018). “Am pastrat constant legatura prin mail si telefon, iar conceptul s-a legat frumos, conturand un stil cu elemente traditionale romanesti si o atmosfera calda.”

Conceptul initial si simularile 3d au fost discutate si agreate de beneficiar, ulterior au urmat vizite la showroomuri  si furnizori pentru alegerea materialelor, texturilor si culorilor. Pentru pardoseala din camera si bucatarie au optat pentru LVT (un material compozit subtire, extrem de rezistent, ales cu aspect de lemn pentru acest proiect in particular).  Baia a fost placata cu gresie si faianta marca Porcelanosa, fiind spatiul cel mai modern si neutru al locuintei. Peretii sunt finisati cu vopsea lavabila Benjamin Moore, mata.

Paleta cromatica curajoasa contrasteaza armonios cu motivele traditionale romanesti inserate in decorul modern. Regasim astfel covorul oltenesc imprimat pe sticla de la backsplashul bucatariei, covorul cu anumite  elemente stilizate, frezajele fetelor de usi din camera, micile accesorii din biblioteca. Modelul imprimat pe sticla din bucatarie a fost utilizat si in hol, reprodus vertical, ca un brau decorativ.

Camera a fost delimitata in doua zone, conturand astfel spatiul de zi cu acces catre terasa si un spatiu de noapte, creat printr-un ansamblu ingenios (pat-sertare-biblioteca) finisat intr-o nuanta de pin alb. Structura pe care a fost amplasata salteaua se continua cu un podest cu sertare si o bancheta catre hol. Multiplele spatii de depozitare rezolva o problema functionala fara sa incarce excesiv locuinta.

Pentru a sublinia conceptul general, arhitectii marturisesc ca au ales sa insereze “elemente si decoratiuni semnate de alti colegi de breasla, designeri romani: “blaturi de bar din stejar masiv Bucin Mob, covorul de la Dare to Rug, decoratiuni Design & After, cani email Odaia, cana portelan Una ca Luna, veioza Light Play, casute decorative din lemn Ubikubi.”

Arhitecti: Miso Architects 

Fotografii: Alexandru Dragoi

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comenteaz─â sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!