Energia tineretii in amenajarea unui apartament de 44 mp

Proprietarul acestui apartament, situat in inima orasului St. Petersburg, este un student de 18 ani, pasionat de arta si de muzica. Detine multe instrumente muzicale, pentru care si-a dorit sa i se gaseasca fiecaruia locul potrivit in amenajarea apartamentului, integrandu-le atat functional cat si estetic.

Deschide Galeria

Provocarea proiectului

Designerului i-a fost permis sa dea frau liber imaginatiei in amenajarea locuintei pornind de la un concept stabilit de comun acord cu beneficiarul. Provocarea a constituit-o redarea cat mai fidela in amenajare a energiei inceperii unei noi etape in viata si a libertatii caracteristice tineretii. Rezultatul este un interior masculin, fara a parea insa sobru, in stil modern, cu obiete de decor atent selectate si texturi care se imbina armonios.

Concept si sursa de inspiratie

Sursa de inspiratie si epicentrul conceptului cromatic al casei a constituit-o opera unui fotograf rus, o fotografie cu un nou simbol ambitios al orasului. Din acest punct, putem observa cum amenajarea graviteaza in jurul obiectelor de arta detinute de proprietar. Cu un buget de 28000 de euro, amenajarea in stil modern cu accente scandinave si vintage, a mizat pe crearea unui fundal potrivit pentru fotografiile, tablourile si obiectele de arta expuse, pentru a nu concura cu acestea si dimpotriva, sa fie scoate in evidenta. Astfel, peretii au fost finisati cu vopsea lavabila in nuante neutre, iar textura calda a lemnului si accentele luminoase ale mobilierului contribuie la conturarea atmosferei joviale.

Compartimentari – remodelarea spatiului

Initial, apartamentul era compus dintr-un living cu bucatarie, un hol de intrare inchis, dormitor, baie si grup sanitar, ambele cu acces din hol. Compartimentarea propusa de designer, luand in calcul dorinta beneficiarului de a avea mai mult spatiu, in detrimentul unei depozitari excesive, consta intr-un hol deschis catre spatiul generos al bucatariei si livingului, un dormitor cu o zona dedicata biroului, o baie si un dressing tip nisa. Data fiind suprafata redusa a apartamentului, fiecare colt al acestuia are sensul si scopul sau bine definit, exploatand la maxim metrii patrati disponibili. In privinta celor doua bai existente in apartament, au decis de comun acord sa sacrifice una dintre ele pentru a face loc unui dressing cu acces din dormitor.

Mobilier, finisaje si decoratiuni

Excluzand comoda de tv si mobilierul de bucatarie achizitionate de la Ikea si canapeaua din stofa si lemn, restul mobilierului, usile de la dormitor si baie (cu profile clasice) si usa glisanta de sticla de la dressing, au fost realizate la comanda, dupa schitele designerului, in ateliere locale de tamplarie.

Dormitorul este amenajat modern, predomina lemnul mobilierului si nuanta inchisa a parchetului. Naturaletea finisajelor este completata de tapetul in tonuri deschise de gri, sticla lacobel neagra si placarea cu lemn de la tablia patului. In cadrul dormitorului este prevazut un spatiu generos de lucru, un birou luminos, amplasat la fereastra, blatul biroului fiind practic o prelungire a glafului ferestrei.

Peretii si pardoseala din baie au fost placati cu gresie portelanata gri, ceea ce genereaza un cadru neutru completat de accesoriile negre si cele din lemn. Blatul chiuvetei este realizat la comanda, din lemn, dedesubtul acestuia fiind integrata masina de spalat rufe. Dusul amplasat in coltul camerei a permis o mai buna exploatare a spatiului.

Decoratiuni de la Zara Home au fost amplasate in intreaga amenajare, completandu-se elegant cu corpurile de iluminat marca Eglo si Maytoni si restul pieselor de mobilier.

Imaginile vorbesc de la sine, va invitam sa va lasati inspirati de stilul modern si fresh al acestei amenajari!

Designer: Julia Kaufeldt;
Photo: Ivan Sorokin;
 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole