Exemplu de mansarda boema din Paris

Norocosilor care au la dispozitie o mansarda le vom prezenta un model de amenajare care sigur le va fi sursa de inspiratie. Aceasta locuinta este localizata la etajul 6 al unei cladiri din Paris, are o dimensiune de aproximativ 60 de metri patriati, iar pentru obtinerea acestuia s-a renuntat la cateva camarute, toate unindu-se pentru a crea un spatiu luminos cu o vedere superba aspura orasului.


Deschide Galeria

Camera principala a fost amenajata pentru a fi locul de studiu al unui pianist. Intr-unul din colturi se afla un pian luminat de fereastra plasata in sarpanta.

Fara doar si poate elementul central este fereastra oblica care lasa sa patrunda in camera multa lumina naturala si creeaza o stare aparte, diferita de o camera normala. Pe de alta parte lumina zilei ajuta la concentrate, iar noaptea, cerul instelat stimuleaza imaginatia.

Putem vedea in aceasta amenajare ca s-au pastrat vechii stalpi de sustinere. Peretii au fost decorati in alb complet fapt care face ca incaperea sa para mult mai spatiosa. Acesta este un artificiu la care se recurge deseori in cazul camerelor mici.

Bucataria a fost integrata in zona de living, mobilierul este minimlaist si discret, cu forme drepte si multe spatii de depozitare. Desi bucataria este destul de mica ea are tot ce ii trebuie unei bucatarii normale: chiuveta, aragaz si dulapuri pentru obiectele de gatit.

Masa a fost pozitionata in fata bucatariei de tip open space, sub fereastra larga, ceea ce face ca senzatia sa fie una deosebita. Imaginati-va cat de incantator trebuie sa fie un mic dejun intr-o asemenea camera.

Coltarul este pozitionat spre partea opusa a pianului, iar in fara lui a fost pusa o comoda pe care se afla un televizor. Coltarul este inca un artificiu al amenajrilor mici, acesta se poate transforma in pat din cateva miscari.

Baia este simpla, decorata in alb si ea, cu o fereastra pozitionata deasupra cazii de baie. Podeaua are un aspect interesant oferit de placile de marmura. Aici mai putem vedea o gresie simpla si cateva spatii de depozitare incastrate in pereti.

Sursa: www.cotemaison.fr

Articole noi

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...