Expresivitate artistica intr-un apartament de 52 metri patrati

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Un confort maximizat intr-un cadru natural si luminos este imaginea locuintei ideale, iar pentru ca sarcina sa fie indeplinita cu succes, cei 52 de metri patrati ai acestui apartament cu 2 camere se transforma in spatiul ideal conturarii unei energii pozitive si unei atmosfere relaxante.

Deschide Galeria

Stilul modern, minimalist, cu usoare influente clasice, in combinatie cu accentele feminine si cele artistice, ofera o expresivitate aparte locuintei, facilitand in egala masura expunerea unui caracter functional complex. Cele trei zone principale: living-ul, bucataria si dormitorul, impart aceeasi arie, separarea fiind una discreta. Introducerea unei perdele despartitoare intre spatiul de odihna si cel de socializare permite metamorfozarea intregii suprafete prin respectarea caracterului intim dar si prin largirea considerabila a acesteia. Pentru ca lumina naturala reprezinta un aspect important in cazul acestei amenajari, albul imaculat al perdelei permite patrunderea acesteia in cantitati impresionante chiar si in momentul in care aceasta joaca rolul unui perete despartitor.

In cazul intregului spatiu se opteaza pentru folosirea albului si pastelurilor, atat din punct de vedere mural, cat si al mobilierului. In ceea ce priveste pardoseala, zona de relaxare este reprezentata de naturaletea parchetului pe cand, dormitorul, holul si baia, ilustreaza un pattern geometric in derivate de crem prin intermediul placilor de gresie supradimensionate.

In cele trei zone principale: living, bucatarie si dormitor, vorbim de un mobilier simplist, imaculat si clasic, singurele corpuri cu aspect modern fiind cele doua mese. Catifeaua discreta cu care sunt tapitate scaunele si canapeaua, impreuna cu accesoriile cu design feminin, contureaza o atmosfera romantica. In ceea ce priveste corpurile de iluminat artificial, se apeleaza la o trecere brusca temporala, lumina calda a ghirlandei clasice venind in opozitie cu imaginea abstracta a candelabrului din zona de dining.

Conceptul de refugiu artistic este unul de baza si se exprima prin intermediul numeroaselor tablouri, a cartilor si coltului inchinat cu precadere muzicii, la toate acestea adaugandu-se imaginea fidela a unor pereti din caramida. 

Prospetimea si puritatea par a fi cele mai importante insusiri ale dormitorului cu aspect diafan care, ridicat pe un piedestal, face o calatorie intr-un univers al linistii si naturaletii, cu ajutorul luminii, plantelor decorative si albului imaculat. Singurele corpuri de mobilier prezente in acest spatiu sunt: patul dublu cu o inaltime considerabila, dulapul etajat cu aspect de scara metalica si biroul, toate cu design minimalist.

O usoara nuanta a stilului scandinav isi pune amprenta in amenajarea baii unde, lemnul natural, plantele decorative si oglinda supradimensionata aduc laolalta modernul si naturalul in cel mai omogen mod. Lavoarul pe blat, cabina de dus si toate celelalte componente sanitare, vin ca o confirmare a unei transformari care respecta in totalitate tendintele.

Designer: Siruk Design

Reclama

Articole noi

Renovarea unei locuințe. Cât costă renovarea unui apartament cu 2 camere

Renovarea unei locuințe poate fi o adevărată provocare, însă...

Pompa submersibilă casnică și industrială

Pompa submersibilă casnică, așa cum sugerează și numele, este...

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...