Expresivitate cromatica intr-un apartament de 55 metri patrati

Curajul si imaginatia pot face casa buna impreuna atunci cand vorbim de o transformare impresionanta a unei locuinte.

Deschide Galeria

In cazul acestui apartament cu o suprafata de 55 de metri patrati, designer-ul Mariya Polyanskaya, opteaza pentru o expresivitate artistica, o largire vizuala a spatiului si un delicat dans al pastelurilor regasite in finisaje, mobilier si accesorii.

Open space-ul format din bucatarie, zona de dining si living, imbina armonios clasicul cu modernul, facand astfel o trecere subtila prin tot ceea ce inseamna evolutie in timp a design-ului interior. Cadrul relaxant specific living-ului se remarca prin intermediul nuantelor vesele de galben mustar regasite in draperiile supradimensionate, catifeaua mobilierului si accesoriilor.

Mobilierul se compune dintr-o canapea extensibila, un fotoliu, un taburete, o comoda si o masuta pentru cafea, toate cu un aspect modern evidentiat atat la propriu, cat si la figurat, de un candelabru metalic pozitionat central. Ornamentarea murala, in nuante de albastru pal, este amprenta clasica a amenajarii, o amprenta care capata caracter functional prin mascarea aparatului de aer conditionat, oferindu-i acestuia posibilitatea de a se integra armonios din punct de vedere vizual.

Zona de dining se evidentiaza cu ajutorul unei mese din sticla si a patru scaune cu aspect de fotolii, extrem de confortabile si tapitate cu catifea albastra. Pentru ca acest spatiu sa capete un sens singular, izolat, se opteaza pentru un al doilea candelabru, de data aceasta cu detalii din sticla. In ceea ce priveste texturile, patternul geometric si aspectul in relief marcheaza vizibil incaperea cu ajutorul covorului, fetelor de perna, draperiilor si liniilor ornamentale ale usilor mobilierului.

Stilul minimalist al bucatariei face ca aceasta sa se plaseze discret in continuarea celorlalte doua zone fara a perturba imaginea vizuala, albul lucios si imaculat ajutand-o sa se confunde cu peretii exteriori. 

Pasteluri de roz inunda spatiul dormitorului iar aspectul pudrat al acestora contribuie la conturarea unui ambient calmant si relaxant. Verdele profund al draperiilor satinate si accesoriilor murale completeaza imaginea cu un aer natural si elegant, aceasta eleganta fiind o caracteristica de baza a intregii incaperi. Din nou vorbim de o imbinare de stiluri unde designul clasic al peretilor si modernul exprimat de componentele de mobilier si cele de iluminat artificial, isi dau mana in obtinerea unui spatiu intim, cu accente romantice si feminine.

Nonconformismul atinge nota maxima prin adaugarea optiunii de dulap tip “walk-in”, dressing-ul fiind de aceasta data un culoar de trecere intre camere, mai precis intre dormitor si spatiul baii. Optarea pentru un astfel de spatiu de depozitare vine ca o solutie practica si ergonomica, suprafata locuintei fiind astfel exploatata functional. 

Propunerea unei astfel de amenajari eclectice, unde neoclasicismul, art-deco-ul si minimalismul se amesteca omogen, va avea intotdeauna un rezultat expresiv, prezentand un interior de calitate al unei locuinte cu personalitate.. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole