Fabricat în RO recomandă vinul Fetească Neagră de la Crama Oprișor pentru cinele în familie

Nicicând vinul roșu nu este mai bun decât iarna, când temperaturile de afară ajung la valori modeste, iar în casă este cald și bine și familia se strânge în jurul mesei. Prin culoarea lui intensă, mireasma ademenitoare și gustul profund, vinul roșu te trezește parcă la viață și te face să te simți tânăr, plin de vervă, cu speranță în suflet și putere în trup.

 

Când bei vin roșu iarna, experimentezi un paradox. În ciuda peisajului inert de afară, în inimă simți că totul este posibil și ești gata pentru noi începuturi. Rubiniul din pahar creează un contrast frumos cu albul și tonurile cenușii din jurul tău, până când în minte îți rămâne doar el și îți insuflă energie, dragoste, pasiune, poftă de viață.

 

Nu a căzut încă prima zăpadă și tot am simțit puterea vinului roșu, de calitate, când am gustat Fetească Neagră de la Crama Oprișor la Festivalul Hai cu Pluta!. În calitate de parteneri oficiali, susținători ai afacerilor românești și pasionați de vin, noi, echipa FabricatinRO nu puteam lipsi nici toamna aceasta de la Hai cu Pluta! unde ne-am delectat cu licori românești de soi și am ne-am convins încă o dată că cele de la Crama Oprișor merită catalogate într-o clasă superioară din punct de vedere al calității, gustului și design-ului ambalajelor lor.

 

Fetească Neagră de la Crama Oprișor – vin vedetă la cină iarna această

 

Feteasca Neagră, operă a Cramei Oprișor, a câștigat repede inimile amatorilor de vin. Structura lui indică faptul că vinul are un bun potențial de evoluție și de învechire. Dacă ar fi o femeie, cu siguranță acest vin s-ar prezenta ca o tânără superbă, de la un bal mascat, îmbrăcată într-o rochie de un roșu aprins, a cărui profunzime o întrece doar nuanța buzelor ei sângerii. O jună al cărui trup învelit în volane de mătase se scaldă în privirile tuturor celor din sală, tachinând publicul în timp ce coboară ușor, cu pași mărunți și leneși, o scară lungă cu balustradă maiestuoasă, către ringul de dans. Și când în sfârșit ajunge acolo unde își dorește, toată lumea este a ei și numai a ei.

 

Odată ce prima picătură ți-a umezit buzele, nu mai poți da uitării acest vin românesc și simți că trebuie să vorbești despre el, să-l lauzi, să-l recomanzi, să povestești ce ai simțit când ați făcut cunoștință și să-ți descoși interlocutorul ca să afli și impresia lui despre el.

 

Este un vin ușor de băut, dar nu lipsit de surprize. Rotunjimea sa prietenoasă îl face un vin accesibil oricui, dar notele dominante, de fructe roșii, cireșe negre și condimente îl recomandă ca un vin bogat, luxos, potrivit deopotrivă meselor în doi, dar și cinelor festive. Pe lângă notele de scorțișoară și nucșoară, se distinge parcă și gust slab, de sânge, dovadă că vinul acestea pulsează de viață și este exact ce ai nevoie atunci când îți dorești un boost de energie în anotimpul alb.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole