Farmecul autentic al cafelei este la The Coffee Factory

The Coffee Factory este o cafenea cat se poate de "fresh", a fost deschisa in luna ianuarie a acestui an si este situata in zona Piata Kogalniceanu, pe Bulevardul Regina Elisabeta la numarul 54. La The Coffee Factory toate elementele care alcatuiesc decorul au legatura cu cafeaua: sacii mari de cafea depozitati la vedere, o rasnita industriala de cafea, materialul din care este facuta tapiteria canapelelor, portafiltrele (dispozitive ale expresorului) agatate deasupra barului, lustrele mari sub forma de portrafiltre agatate de tavan, aici totul "respira" aroma unica si interesanta a cafelei.

Deschide Galeria

Cum am intrat in cafenea am fost invaluiti inca din prima secunda de aroma puternica a cafelei venita din sacii expusi prin colturile incaperii, iar tavanul foarte inalt face ca localul sa para unul foarte spatios.

Stefan Iordache, cel care detine The Coffee Factory, este si cel care s-a ocupat de designul interior. Pasiunea sa pentru cafea si numeroasele calatorii pe care le-a facut in intreaga lume i-au folosit ca surse de inspiratie. El ne-a explicat in amanunt fiecare parte a desenelor uriase de pereti, iar toate au legatura, bineinteles, cu cafeaua.

In timp ce am savurat o ceasca cu aceasta minunata licoare datatoare de energie am putut admira cu interes o harta a zonelor unde se cultiva cele mai bune sortimente de cafea, aceasta fiind desenata pe un intreg perete. De la The Coffee Factory puteti sa mai cumparati si diferite sortimente de cafea, pe care o puteti praji la masinaria enorma din coltul barului, aceast aparat fiind cat se poate de functional.

Detaliile interesante precum mostrele de cafea puse pe fiecare masa, portafiltrele care sunt prezente peste tot, jazzul discret care se aude pe fundal, cuierul handmade confectionat din chei de strans suruburi si imbracat in panza de la sacii de cafea, dau autenticitate locului si fac din intreaga amenajare un loc cu o amprenta proprie.

Proprietarul ne-a dezvaluit si continuarea povestii The Coffee Factory, mai precis, in curand i se va atasa si o terasa cu acelasi specific. Acesta va fi un loc perfect unde va veti putea savura cafea pe timpul verii. Terasa va fi situata in spatele cladirilor, intr-un cadru foarte linistit, umbros, care te va izola de zgomotul si agitatia de pe bulevard.

The Coffee Factory este locul ideal unde poti bea o cafea sau un pahar de vin, in timp ce rasfoiti o carte, poate fi un loc de socializare sau de intalnire cu prietenii. 

Fotografii realizate cu aparatura oferita de F64.ro 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole